Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενδέχεται κι άλλος μετασεισμός»

«Είμαστε σε συνηθισμένα πλαίσια και στη συχνότητα των σεισμών αλλά και στην έντασή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενδέχεται κι άλλος μετασεισμός»
1'

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr, με αφορμή τον σημερινό (26/07) ισχυρό σεισμό που «ταρακούνησε» το Ηράκλειο Κρήτης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η εστία του σεισμού είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο σεισμός μεγέθους 4.6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 19:02 είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη περιοχή του Ηρακλείου. Παράλληλα τόνισε πως ακολούθησαν δύο μετασεισμοί κλίμακας 3.2 και 3.6 Ρίχτερ αντίστοιχα, ενώ πρόσθεσε πως «ενδέχεται να ακολουθήσει κι άλλος μετασεισμός».

Ακόμη ο σεισμολόγος είπε πως «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η εστία του σεισμού βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές, σε απόσταση ασφαλείας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πρέπει να αναμένουμε ανάλογη συνέχεια αναφορικά με τη συχνότητα αλλά και την ένταση των σεισμών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Είμαστε σε συνηθισμένα πλαίσια και στη συχνότητα των σεισμών αλλά και στην έντασή τους».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή