Τρίτη διαφωνία για την προφυλάκιση κατηγορουμένου της Siemens

Τρίτη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα ανέκυψε στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens για την προφυλάκιση ή μη κατηγορουμένου σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο 500.000 ευρώ.

Τρίτη διαφωνία για την προφυλάκιση κατηγορουμένου της Siemens
1'


Πρόκειται για το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Παν. Νικάκη ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη σε έκνομες δραστηριότητες κατά τη διαδικασία υπογραφής της περιβόητης σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και «δωροδοκία» και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος αφού ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρής δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και ζήτησε την προσωρινή του κράτηση.

Αντίθετα, ο εφέτης ανακριτής Ι. Φιοράκης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Είχαν προηγηθεί σχετικές διαφωνίες για την προσωρινή κράτηση ή όχι του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Δημήτρη Αυλωνίτη καθώς και του Αθανάσιου Γρεβενίτη, πρώην γενικού διευθυντή λειτουργιών του Οργανισμού. Τη λύση καλείται πλέον να δώσει εντός των ημερών το Συμβούλιο Εφετών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια