Ρέθυμνο: Μπήκαμε στο Ρακοκάζανο του κυρ Μανώλη για να μάθουμε τα μυστικά του!
Η έλευση του Νοεμβρίου κάθε χρόνο στην Κρήτη σηματοδοτεί δύο πολύ ιερές και στενά συνδεδεμένες με τη λαϊκή παράδοση τελετουργίες: το λιομάζωμα και τα ρακοκάζανα.
Κι όσο σπουδαία για την παραγωγική ευρωστία του νησιού μας είναι το πρώτο, άλλο τόσο σημαντική είναι και η διαδικασία παραγωγής ρακής-τσικουδιάς για την ίδια την ψυχή των Κρητικών!
Γύρω από το καζάνι που βράζει στήνονται παρέες ολιγομελείς αλλά και φωναχτές που αριθμούν δεκάδες μέλη, παρέες οι οποίες καταμερίζουν την εργασία της παραγωγής και -κυρίως- απολαμβάνουν την μυσταγωγία που «γεννά» το ιερό ποτό της Κρήτης.
Διαβάστε περισσότερα στο daynight.gr