Πέθανε ο Βασίλης Κουτκιάς - Αφήνει πίσω δύο μικρά κοριτσάκια
Η Λαμία θρηνεί έναν εξαιρετικό άνθρωπο, άριστο οικογενειάρχη και λαμπρό επιστήμονα, ο οποίος δυστυχώς αν και πάλεψε τρία χρόνια με την επάρατη νόσο και έδειχνε ότι όλα πάνε καλά, «έφυγε» αδόκητα χθες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν.
Ο Βασίλης Κουτκιάς γεννήθηκε το 1975 στη Λαμία. Ήταν γιος της Ευμορφίας και του Γεωργίου Κουτκιά, παντρεμένος με τη Αντιγόνη Μαλούση από τη Θεσσαλονίκη και έχουν δύο κοριτσάκια ηλικιάς 7 και 9 ετών. Είναι αδελφός του Παναγιώτη Κουτκιά, ο οποίος είναι Κλασσικός Φιλόλογος, ο οποίος παραμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Λαμία.
Το 1993 αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Λαμίας και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ενώ έκανε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του στην Ιατρική Πληροφορικής στο ΑΠΘ.
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:
Η κηδεία του έγινε στις 4:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια, που επέστρεψε από το Παρίσι.
Ο Βασίλης Κουτκιάς ήταν Ερευνητής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ), στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με αντικείμενο «Βιοϊατρική Πληροφορική με έμφαση στα συστήματα ασφάλειας φαρμακευτικών ουσιών και σκευασμάτων» (δείτε σχετική ανάρτηση εδώ)
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονταν στη θεματική περιοχή της Βιοϊατρικής Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες γνώσης, τα συστήματα υποστήριξης ιατρικής απόφασης και τη διάχυτη υπολογιστική και πεδία εφαρμογών την ασφάλεια φαρμάκων και την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας.
Σύντομο βιογραφικό του Βασίλη Κουτκιά
Ο κ. Βασίλης Γ. Κουτκιάς έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (1998), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (2001) και Διδακτορικό στην Ιατρική Πληροφορική (2005) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονταν στη θεματική περιοχή της Βιοϊατρικής Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες γνώσης, τα συστήματα υποστήριξης ιατρικής απόφασης και τη διάχυτη υπολογιστική και πεδία εφαρμογών την ασφάλεια φαρμάκων και την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας.
Ήταν Ερευνητής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ), στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με αντικείμενο «Βιοϊατρική Πληροφορική με έμφαση στα συστήματα ασφάλειας φαρμακευτικών ουσιών και σκευασμάτων».
Κατά την περίοδο 2013-2015, έλαβε ατομική υποτροφία Marie Curie για έμπειρους ερευνητές (έργο SAFER: http://safer-project.eu), και εκπόνησε την έρευνά του στο Εργαστήριο U1142, LIMICS, του Ινστιτούτου INSERM (Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale), στο Παρίσι της Γαλλίας. Από το 2000 είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πάνω από 15 έργων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στους τομείς της ασφάλειας ασθενών, τα προσωπικά συστήματα υγείας και την αυτόνομη διαβίωση ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, με φορείς υλοποίησης το Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικής της Ιατρικής του ΑΠΘ, και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.
Δίδασκε και συντόνιζε ενότητες στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Πληροφορικής του ΑΠΘ, ενώ είχε διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris 6 (UPMC) και ως Εντεταλμένος Λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Ήταν συγγραφέας ενός βιβλίου, συνεκδότης δύο βιβλίων-συλλογικών τόμων (Springer και IOS Press) και ενός ηλεκτρονικού τόμου, και συγγραφέας / συνσυγγραφέας περισσότερων από 150 εργασιών σε διεθνή περιοδικά Ήταν Associate Editor του περιοδικού BMC Medical Informatics & Decision Making, Editor του IMIA Yearbook of Medical Informatics στο Section “Decision Support”, και Senior Member της ΙΕΕΕ.
Πηγή: lamiareport.gr