Έβρος: Αποτράπηκαν 45.094 απόπειρες παράνομης εισόδου

Σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Έβρος: Αποτράπηκαν 45.094 απόπειρες παράνομης εισόδου
2'

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.

Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  • Έχουν συλληφθεί 351 άτομα
  • Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις

Σήμερα Πέμπτη τα πράγματα μέχρι στιγμής είναι πιο ήρεμα μετά από τα χθεσινά επεισόδια στις Καστανιές του Έβρου.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο με εικόνες από drone διακρίνεται μια ομάδα μεταναστών η οποία προκάλεσε και τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν μετανάστες έδεσαν συρματόσχοινο στον φράχτη και τραβώντας τον προσπάθησαν να τον ρίξουν.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Η τοπική κοινωνία διατηρεί την ψυχραιμία της κι έχει υψηλό το ηθικό της

Την ικανοποίηση του, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, για την ανταπόκριση του FTONTEX, εξέφρασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, επ΄ αφορμή και της παρουσίας στην περιοχή και του Εκτελεστικού Διευθυντή του ευρωπαϊκού οργανισμού, Φαμπρίς Λεζερί.

«Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε την ανταπόκριση, σχεδόν άμεσα από τον FRONTEX, με την αποστολή δυνάμεων και οχημάτων, που θα διευκολύνουν στην προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο πώς η τοπική κοινωνία βιώνει τα όσα διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκτιμά πως «διατηρεί την ψυχραιμία της και έχει υψηλό το ηθικό της», συμπληρώνοντας ότι εκείνο που την προβληματίζει είναι «η διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης. Κατά πόσο θα τελειώσουν γρήγορα όλα αυτά».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, e-evros.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Οι ποινές για όσους παραβιάζουν τους υγειονομικούς περιορισμούς

Κοροναϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για άδειες, επιδόματα και τηλεργασία

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή