Προκηρύσσονται 610 θέσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε νέα προκήρυξη για την κάλυψη 610 θέσεων στην καθαριότητα με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας.
2'

Η κίνηση αυτή πρόκειται να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στη διεύθυνση Καθαριότητας από τη σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας που είχαν προσληφθεί πέρυσι.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου εξηγούν πως από τον περασμένο Μάρτιο είχαν στείλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για να εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού στη διεύθυνση Καθαριότητας με οκτάμηνης διάρκειας συμβάσεις.

«Ωστόσο, το υπουργείο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά και σοβαρό πρόβλημα στις υπηρεσίες καθαριότητας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, συνολικά 397 άτομα από τους οκταμηνίτες συμβασιούχους αποχώρησαν από τη διεύθυνση Καθαριότητας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 435 αποχωρούν σταδιακά έως το Φεβρουάριο (274 τον Ιανουάριο και 161 το Φεβρουάριο).'Οσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν στην καθαριότητα του δήμου από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2012 έως τα μέσα Απριλίου του 2012.

Στο διαδίκτυο

Ο διαγωνισμός, που θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr), θα πρέπει προηγουμένως να λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

'Εμφαση σε ανέργους

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Μεταξύ αυτών που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, θα προηγηθούν οι δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης και στην κατηγορία των εργατών - εργατριών καθαριότητας θα δοθεί έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους. Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία θα αναρτήσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στο χώρο ανακοινώσεων του δήμου, το αργότερο μέσα σε πέντε μέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Σύμφωνα με το νόμο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε -για αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών- εξαιρείται από το ΑΣΕΠ.

Πηγή: Seleo.gr