Μερόπη Υδραίου: Ποια είναι η εκθαμβωτική δήμαρχος Κέρκυρας που ζητάει συγγνώμη
Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου έδωσε το «παρών» στη λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Το γνωστό γαλάζιο στέλεχος του νησιού -άγνωστο πώς- προς το τέλος της λειτουργίας εισήλθε στο Ναό, «πιθανόν όχι από τις τέσσερις θύρες που επιτηρούνταν από άντρες της... υπηρεσίας» σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.
Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον Τύπο και στα social media.
Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάγκασαν τη δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη και να δηλώσει πως προσήλθε στο ναό χωρίς να «παραβιάσει θύρες»...
Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.
Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών.
Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα.
Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται.
Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.
Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.
Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου».
Η παρουσία της κυρίας Υδραίου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη:
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
- Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση
- Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες
- Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα
Ποια είναι η κυρία Υδραίου;
Όπως η ίδια γράφει στο βιογραφικό της:
Η Μερόπη Υδραίου είναι γέννημα-θρέμμα της Κέρκυρας.
Ζει και εργάζεται στο νησί.
Αναπνέει για το νησί.
Είναι Μαχόμενη Δικηγόρος, πτυχιούχος τη Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Διεθνές Δίκαιο Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Manchester.
Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Εξελέγη για πρώτη φορά Νομαρχιακή Σύμβουλος σε ηλικία 30 ετών και διετέλεσε Αντινομάρχης Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.
Έβαλε τη δική της σφραγίδα σε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις για το νησί όπως η αλλαγή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την πολεοδόμηση του συνόλου των περιαστικών περιοχών της πόλης της Κέρκυρας. Επίσης, συνέβαλε στο να προχωρήσουν σε σημαντικό βαθμό οι χωροταξικές και πολεοδομικές μελέτες σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, όπως Κεφαλομάνδουκο, Γαρίτσα- Ανεμόμυλος, Παγκρατέϊκα, Κωτσέλα καθώς και αντίστοιχες μελέτες για τη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα.
Επί των ημερών της ως Αντινομάρχης και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ΦΟΣΔΑ, εκδόθηκε η άδεια χωροθέτησης και οι πρώτοι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι ,το οποίο αν είχε προχωρήσει με το σωστό βηματισμό θα είχε λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων προ πολλού.
Κορονοϊός: Εκεί θα τρέξουν οι Έλληνες με το που τελειώσει η καραντίνα