Χίος: Δέκα συλλήψεις μεταναστών για τα επεισόδια μετά την Ανάσταση

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών, μετά τα επεισόδα που έλαβαν χώρα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στον καταυλισμό προσφύγων της ΒΙΑΛ, στη Χίο.

Χίος: Δέκα συλλήψεις μεταναστών για τα επεισόδια μετά την Ανάσταση
2'

Συνολικά 10 αιτούντες άσυλο συνελήφθησαν και άλλοι έξι αναζητούνται κατηγορούμενοι για όσα συνέβησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι 16 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Να θυμίσουμε πως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκτυλίχθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα του νησιού, «μάχες» ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα.

Επίσης, έχει γίνει μεγάλος αριθμός προσαγωγών, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιμένει στην ανάγκη ταυτοποίησης όλων όσοι ενέχονται στα επεισόδια, κατά τα οποία κάηκαν δυο αυτοκίνητα, μια καντίνα, οικίσκοι και σκηνές στον καταυλισμό περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 119 οι νεκροί στην Ελλάδα - Υπέκυψαν 35χρονος και 75χρονος

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας - Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα - Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα δοθεί 1 δισ. σε 120.000 επιχειρήσεις - Ποιοι θα πάρουν τα 3.000 ευρώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή