Κεραμέως για Πανελλήνιες 2020: Ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο - Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές
Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Μέχρι στιγμής τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.
Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες αποφάσεις για τις ακριβείς ημερομηνίες, τόνισε ωστόσο ότι για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το υπουργείο έχει στόχο αυτές να διεξαχθούν μέσα Ιουνίου με μέσα Ιουλίου.
Επεσήμανε ωστόσο, ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι σε τακτική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια».
Το υπουργείο αναμένει την επίσημη εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Η κ. Κεραμέως σημείωσε επίσης, ότι η επαναφορά θα γίνει σε μία «νέα κανονικότητα», η οποία θα διατρέχει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών και για αυτό, το υπουργείο θα φροντίσει να ενημερώσει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣΤέλος, σχετικά με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «η κάθε χώρα έχει τα δικά της δεδομένα και τις δικές της ιδιαιτερότητες».
Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.
Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια.
Δηλαδή, για το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που η βάση της το 2019 ήταν 18.314 μόρια ο ενδιαφερόμενος για μετεγγραφή θα πρέπει να έχει 15.564 μόρια.
Επιπλέον, στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή. Στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.
Eπιστρέφουν από το 2021-22 τα Λατινικά στις πανελλαδικές εξετάσεις (για τα παιδιά που θα εισέλθουν από τον Σεπτέμβριο στην Β Λυκείου).
Επίσης, επανέρχονται από την επόμενη σχολική χρονιά οι συντελεστές βαρύτητας σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τα μαθήματα που θα συνδέουν τα επιστημονικά πεδία.
Εισάγεται επίσης βάση του δέκα για την προαγωγή από την μία τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου στην άλλη και αυξάνονται τα μαθήματα που θα εξετάζονται για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο από τέσσερα που είναι σήμερα σε επτά.
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr: Ο ΣΕΒ παραγγέλνει και ο Μητσοτάκης υλοποιεί