Τα ξενοδοχεία στον κορονοϊό: Έτσι θα υποδεχθούν τουρίστες αυτό το καλοκαίρι-Οι αγωνίες των ξενοδόχων
Κορονοϊός και τουρισμός: Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα "a la cart" (επιλογή από κατάλογο) περιμένουν τους πελάτες των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού.
Τα τσεκ ιν και τα τσεκ άουτ θα γίνονται από απόσταση και μέσω «έξυπνων συσκευών» και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη ρεσεψιόν, κατά την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.
Αυτές και πολλές άλλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ξενοδοχείων που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς πελάτες τους.
Για αυτή την επόμενη ημέρα, ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών.
Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού για την Ελλάδα, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου συνεργάζεται με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και τον ΕΟΔΥ, όπως σημειώνει ο πρόεδρός της Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Προσθέτει δε ότι έχει αναθέσει στην Howarth International μελέτη για την «επόμενη μέρα» στα ξενοδοχεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε δυο εβδομάδες.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου εκφράζει την αγωνία του για το αν θα πρέπει ή και αν μπορούν τελικά να ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας.
«Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Θέλουμε να ανοίξουμε με όρους βιωσιμότητας και αν δεν συμβεί αυτό, μπορεί και να μην ανοίξουν ξενοδοχεία». Προσθέτει, επίσης, ότι οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα ξενοδοχεία για υγειονομικούς λόγους, έχουν σημαντικό κόστος και σε πολλές των περιπτώσεων θα είναι και αδύνατες να εφαρμοστούν.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, νησί που πρωταγωνιστεί στα Δωδεκάνησα στις τουριστικές αφίξει.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διερωτάται τι κόστος θα έχει το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ειδικά στο σκέλος της προφύλαξης του τοπικού πληθυσμού από τυχόν μετάδοση του ιού αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. «Τελικά είναι σωστό να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα; Μήπως θα πρέπει να ληφθεί μια γενναία απόφαση, ότι το 2020 θα πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, τα ανελαστικά πάγια των επιχειρήσεων και να προετοιμαστούμε για το πολύ δυνατό 2021», ρωτά η κα Σβήνου.
Πηγή αγωνίας για την ίδια, είναι οι ελεύσεις τουριστών που τυχόν δεν θα διαγνωστούν από τα τεστ που θα γίνονται πριν αυτοί ταξιδέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των εργαζομένων και των τοπικών πληθυσμών.
Τέλος στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του «υγειονομικού πρωτοκόλλου», που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίες των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κορονοϊού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για άρση των μέτρων-Πότε ανοίγουν δρόμοι, σχολεία, μαγαζιά, εστίαση