Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου από τους επιστήμονες – Δοκιμάζονται πάνω από 130 θεραπείες
Περισσότερες από 130 θεραπείες μελετώνται στο πλαίσιο της έρευνας κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Βιομηχανίας Φαρμάκου (IFPMA).
Οι πρωτοφανείς προσπάθειες συνεργασίας στη φαρμακευτική βιομηχανία έχουν επιταχύνει σημαντικά την έρευνα ασφαλών και δραστικών θεραπειών κατά του νέου κορονοϊού.
«Περισσότερες από 130 θεραπείες κατά της Covid-19 εξετάζονται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IFPMA Τόμας Κουένι κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου μαζί με διευθύνοντες συμβούλους φαρμακευτικών εταιρειών που ανέλυσαν τις εργασίες τους σε διαφορετικές θεραπείες, όπως τα ανθελονοσιακά φάρμακα, τα αντιιικά και οι ανοσοθεραπείες.
Ο Κουένι εξήγησε ότι 68 από αυτές είναι νέες θεραπείες, οι άλλες είναι ήδη υπάρχοντα φάρμακα των οποίων η δραστικότητα εξετάζεται κατά του νέου κορονοϊού.
Οι περισσότερες είναι ακόμη στα αρχικά στάδια των δοκιμών, είπε, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει περισσότερες από 25 κλινικές δοκιμές.
Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι μόνο ένα εμβόλιο θα επιτρέψει την πλήρη άρση των μέτρων περιορισμού, αλλά για να βρεθεί και να αναπτυχθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος ή και περισσότερο.
Σύμφωνα με τον Κουένι, η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής θεραπείας κατά της ασθένειας αυτής θα πρέπει να γίνει πιο γρήγορα. Οι δηλώσεις του διατυπώνονται την ώρα που το αμερικανικό εργαστήριο Gilead ανακοίνωσε ότι το φάρμακο ρεμδεσιβίρη είχε επιταχύνει την ανάκαμψη των πιο σοβαρών περιστατικών κατά αρκετές ημέρες σε μια μεγάλη κλινική δοκιμή.
Ο Χοσέ Μπασέλγκα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca, προειδοποίησε για τον κίνδυνο από μια πολύ μεγάλη βιασύνη για την εξεύρεση μιας θεραπείας. "Πρέπει να έχουμε δοκιμές που έχουν ελεγχθεί καλά", τόνισε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Πανελλήνιες 2020: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων - Αναλυτικά οι ημερομηνίες