Απίστευτη καταγγελία καθηγητή του ΑΠΘ για τον Τσιόδρα: Επινόησε τον υπολογισμό των θανάτων

Τη μέθοδο υπολογισμού των θανάτων από τον κορονοϊό την οποία ακολουθεί ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αμφισβήτησε ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, κάνοντας λόγο για μέθοδο που αποτελεί «επινόηση» του κ.Τσιόδρα και η οποία δίνει «ψευδή εικόνα θνητότητας» του κορονοϊού.
INTIME NEWS
3'

Σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο κ. Κούβελας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ.Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από COVID. Ουσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι, που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα».

«Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει και τους θανάτους από την κοινή εποχική γρίπη και θα δείτε, ότι είναι πάνω από 100 επίσης, δηλαδή σε τάξη μεγέθους, δεν διαφέρει το ένα από το άλλο. Άρα πώς δικαιολογεί κάποιος αυτά τα σκληρά μέτρα με την αναγκαία οικονομική επίπτωση;», σημείωσε ο κ. Κούβελας και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν είναι κατά των σκληρών μέτρων, αλλά όπως είπε, «όπου χρειάζεται, θα έπαιρνα σκληρά μέτρα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα».

Διευκρινίσεις Τσιόδρα για το πώς υπολογίζεται ο αριθμός των θανάτων

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ώρες ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς υπολογίζεται ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά όπως για παράδειγμα μια αιμοραγία εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε θάνατο. Ένα άτομο νοσηλευόταν τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο και βρέθηκε θετικός την 4η ημέρα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν και αναπνευστικά προβλήματα, διασωληνώνονται. Με ρώτησαν αν αυτόν τον άνθρωπο όταν πέθανε την πέμπτη μέρα αν θα τον καταγράψουμε σαν θάνατο από Covid ή θάνατο από εγκεφαλική αιμοραγία και φυσικά στο να ρισκάρεις μια υποκαταγραφή των θανάτων όπως γινόταν σε άλλες χώρες και ξέραμε ότι γινόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τον συνυπολογίσαμε στους θανάτους που καταγράφουμε με τον ιό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να έχουμε καταγράψει κάποιους παραπάνω, πάντως σίγουρα όχι λιγότερους».

Και συνέχισε: «Αυτός ήταν ο κανόνας μας και δεν ήταν ενιαίος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγράφουμε οποιονδήποτε που είχε ανιχνευθεί ο ιός σαν να πέθανε από τον κορονοϊό. Άρα ρισκάραμε να καταγράψουμε πιο πολλούς θανάτους από το να καταγράψουμε πιο λίγους και να πούμε ότι υποκαταγράφουμε. Και ξέρουμε ότι δεν υποκαταγράφαμε από τη συμμετοχή μας σε αυτό το περίφημο ευρωπαϊκό δίκτυο Euromomo που σας έχω πει πολλές φορές, που καταγράφει όλες τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου. Ξέρουμε ότι δεν υπήρχε παραπάνω θνησιμότητα ανά περιοχή. Δεν καταγράψαμε παραπάνω θνησιμότητα όπως έγινε στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, στην Αγγλία και αλλού».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως σε μια επιδημία υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους καταγράφεις και θάνατοι που δεν τους καταγράφεις.

«Αυτό όμως που καταγράφεις θες να είναι το σωστό και αυτό κάνουμε και με τη γρίπη καθώς οποιοσδήποτε πεθαίνει καταγράφεται ότι πέθανε από γρίπη. Στον νέο ιό δεν έχει λυθεί τόσο γρήγορα το θέμα. Εμείς κάναμε αυτό που θεωρούσαμε σωστό επιστημονικά. Μπορεί να χάθηκαν θάνατοι στην Ευρώπη όπως στην Μεγάλη Βρετανία αλλά σημασία έχει να πιάσεις την κορυφή του παγόβουνου όσο πιο καλά μπορείς και αυτό το κάναμε πολύ καλά στην Ελλάδα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Όλοι περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση - Οι δύο εκδοχές με το όπλο