ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

«Βούλιαξαν» οι παραλίες και την Κυριακή: Κοσμοσυρροή και βουτιές χωρίς αποστάσεις ασφαλείας!

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η αισθητή βελτίωση του καιρού έκανε πολλούς Αθηναίους και σήμερα, Κυριακή, να επιλέξουν να περάσουν την ημέρα τους στην παραλία και να απολαύσουν τον ήλιο... χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις σε αρκετές περιπτώσεις!
«Βούλιαξαν» οι παραλίες και την Κυριακή: Κοσμοσυρροή και βουτιές χωρίς αποστάσεις ασφαλείας!
3'

Από τον Φλοίσβο έως το Καβούρι και από την Αρτέμιδα έως το Πόρτο Ράφτη, οι παραλίες είναι γεμάτες με κόσμο.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που φέτος στην παραλία έχουν μαζί τους αντί για αντηλιακά... αντισηπτικά!

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, υπάρχουν λουόμενοι που τηρούν ευλαβικά τις αποστάσεις, ενώ κι αρκετοί που «γράφουν» στα παλιά τους τα παπούτσια τις συστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα σε παραλία στο Καβούρι.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε βίντεο από τις γεμάτες παραλίες στο Καβούρι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς στην παραλιακή καθώς από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery από την κίνηση στην παραλιακή:

Κοσμοπλημμύρα στις παραλίες το πρώτο Σάββατο άρσης των μέτρων

Βάρκιζα, Λούτσα, Βουλιαγμένη, Καβούρι το Σάββατο (09/05) «βούλιαξαν» από κόσμο. Οι περισσότεροι τόνισαν πως η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, και κάποιοι περιορίστηκαν στην ηλιοθεραπεία, ωστόσο οι... τολμηροί ήταν πολλοί, ενώ δεν έλειψαν τα σπορ στην άμμο.

Οι αποστάσεις τηρούνταν στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς οι εξαιρέσεις ήταν αρκετές όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω gallery.

Δείτε τις εικόνες από τις παραλίες της Αττικής το πρωί του Σαββάτου:

Τι θα ισχύει για ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα

Με πολλές αλλαγές όπως φαίνεται θα υποδεχθούμε την καλοκαιρινή περίοδο καθώς η πανδημία του κορονοϊού φέρνει και αλλαγές στη ρύθμιση που αφορά τα όρια χρήσης του αιγιαλού με ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN το υπουργείο Οικονομικών με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση θα αναφέρεται στον τρόπο μίσθωσης του αιγιαλού.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ήδη έτοιμη και σε αυτή θα προβλέπεται η αύξηση του χώρου του αιγιαλού στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτό γίνεται για υγειονομικούς λόγους προκειμένου να απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι ξαπλώστρες. Το συγκεκριμένο όριο για φέτος το καλοκαίρι θα αυξηθεί στο 50%.

Έρχεται θερμή εισβολή

Η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει από τις αρχές της νέας εβδομάδας πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης.

Από την άλλη, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Meteo.gr, στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Δείτε τις κινήσεις των αέριων μαζών στην Ευρώπη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις σε 250.000 δικαιούχους - Δείτε από πότε

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή