Ο Κώστας Μπακογιάννης αποκάλυψε πότε θα γίνει η ανάπλαση της Αθήνας

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στον ANT1 για το σχέδιο που θα αλλάξει την εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αποκάλυψε πότε θα γίνει η ανάπλαση της Αθήνας
1'

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας, υπήρξε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τη διεξαγωγή κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία είχε να γίνει από το 2004, σχετικά με τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις των αλλαγών που θα γίνουν. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι όλες οι παρεμβάσεις στη χειρότερη περίπτωση θα έχουν επίπτωση στην πόλη μόλις 4% .

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «το στοίχημα της πόλης είναι η μεικτή χρήση, να συμβιώνουμε όλοι μαζί οι μόνιμοι κάτοικοι οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες, και αυτό θέλουμε να πετύχουμε», ενώ ανέφερε ότι «ο Μεγάλος περίπατος απελευθερώνει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου». «Σήμερα η Αθήνα αδικείται και μας αδικεί όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε μια εικόνα για τα έργα που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι θα είναι ένα έργο ζωντανό και ανοιχτό, το οποίο θα γίνει σταδιακά. «Θα το παρακολουθούμε, θα το αξιολογούμε και στην συνέχεια θα έρθουν οι μόνιμες αλλαγές» σημείωσε.

Τέλος ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι το πιλοτικό σχέδιο θα ξεκινήσει να δουλεύεται στα τέλη Μαΐου και θα παραδοθεί τέλη Ιουνίου η πρώτη φάση του σχεδίου.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα-Οι νομοί με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή