Συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου-Προειδοποίηση Γώγου: «Είναι επικίνδυνο»
«Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες» σχολίασε παρακολουθώντας τις σκηνές που εκτυλίσσονται και σήμερα (11/06) στην Κατεχάκη, ο Χαράλαμπος Γώγος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας πρότεινε οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται στις δομές όπου υπάρχει έλεγχος.
Συνωστισμός και ένταση
Μεγάλες ουρές έχουν δημιουργηθεί και πάλι στην Κατεχάκη καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν σπεύσει στην Υπηρεσία προκειμένου να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους.
Κάποιοι από το πλήθος φορούν προστατευτική μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκαν από τις 12 τα μεσάνυχτα και κοιμούνται, μητέρες με μικρά παιδιά ενώ από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Πολλοί από τους μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.
Λίγο μετά τις 7 το πρωί, εννέα άτομα κάθισαν στο οδόστρωμα κι έκλεισαν την άνοδο της Κατεχάκη, διαμαρτυρόμενα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Δείτε εικόνα από τον ΣΚΑΪ:
Με την επέμβαση της Αστυνομίας, αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.
«8 στους 10 δεν θα έπρεπε να είναι εδώ»
Έξω από την υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σύμφωνα με τον οποίο «8 στους 10 δεν θα έπρεπε να είναι εδώ».
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι μετανάστες έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά καθώς και ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.
Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».
«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Ηχηρό χαστούκι των ΗΠΑ σε Τουρκία για Αγιά Σοφιά - Σε πανικό οι Τούρκοι