«Dr. θάνατος»: Έτσι ξεγελάστηκε ο Κοντομηνάς - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

5'

Ο 47χρονος απατεώνας ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος. Ο 47χρονος ομολόγησε επίσης ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό, και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη.

Η ιστορία του 47χρονου «ειδικού ογκολόγου» θα μπορούσε να είναι κινηματογραφικό σενάριο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Νικόλαος Κοντοστάθης, όπως είναι και το πραγματικό όνομα του 47χρονου, με καταγωγή από το Βόλο, φέρεται να έστησε δουλειά με θύματα καρκινοπαθείς.

Η δράση του 47χρονου όμως δεν περιοριζόταν στο πεδίο της Ιατρικής. Κορυφαία περίπτωση απάτης ήταν και αυτή που έστησε ο 47χρονος - μαζί με τρία ακόμη άτομα - σε βάρος του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο «κύριος Νικολάου», όπως είχε επιβάλει να τον αποκαλεί, φέρεται να του απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 9,5 εκατ. ευρώ. Τότε, ο γιατρός «μαϊμού» του παρουσιάστηκε ως Ελληνοαμερικανός από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης), υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Όπως υποστήριζε και αναφέρεται στην έγκληση, «είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ, προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο». Ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, Δημήτρης Κουρέντας, μίλησε στο OPEN, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο εντολέας μου, ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε πέσει θύμα εξαπάτησης από τον εν λόγω κύριο για το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ».

Ερωτηθείς να σχολιάσει ότι ο ψευτογιατρός φέρεται να είχε ζητήσει 55 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο δικηγόρος απάντησε: «Η έγκληση αφορούσε το σύνολο αυτού του ποσού που αφορούσε απατηλές πράξεις και άλλων ανθρώπων κατά την άποψη του εντολέα μου, πλην όμως το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι γι' αυτά τα ποσά δεν υπήρχαν απατηλές παραστάσεις στον εντολέα μου και παρέπεμψε τον εν λόγω κύριο μόνο για το ποσό των 9,5 εκατ. για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας. Αυτός ο άνθρωπος παρουσιαζόταν ή εμφανιζόταν να έχει επαφές και επικοινωνία με τις αμερικανικές Αρχές και υποσχόταν πράγματα, τα οποία τελικά απεδείχθησαν εκ των υστέρων - κατά την άποψη του εντολέα μου - ψευδή. Μένει, πλέον, το δικαστήριο να κρίνει περί της αθωότητας ή της ενοχής του». Και συμπληρώνει: Αναμένουμε την εκδίκαση της υποθέσεως αυτής, όπου θα παρουσιάσουμε όλα μας τα στοιχεία, προκειμένου να πείσουμε και το αρμόδιο δικαστήριο, περί της ενοχής του εν λόγω κυρίου.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την δράση του 47χρονου απατεώνα παρουσίασε σήμερα (22/06) το MEGA.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο 47χρονος, ο οποίος συναντάται με τρία θύματά του. Είναι τρεις γυναίκες, με τις οποίες έχει κλείσει ραντεβού σε κάποιο καφέ. Έτσι, άλλωστε συνήθιζε να βλέπει ασθενείς ελλείψει… ιατρικής στέγης.

Στο τραπέζι ο 47χρονος έχει μπροστά του ένα κινητό, πιθανότητα εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιούσε για την ιδιότητα του γιατρού. Στα πρόσωπα των γυναικών φαίνεται η «δίψα» να βρουν κάπου να στηριχθούν. Ν’ ακούσουν μια κουβέντα που θα τους δώσει την ελπίδα. Κάθονται μαζί ώρα, πίνουν καφέ, Τον κοιτούν με απόλυτη προσήλωση και δείχνουν να κρέμονται από τα χείλη του. Εκείνος τους δίνει με τα λόγια του, εκείνο που ξέρει ότι θέλουν να ακούσουν. Δείχνει άνετος και με ηρεμία, επιδεικνύει τις εξειδικευμένες γνώσεις του.

Δείτε τη φωτογραφία στην gallery:

Διαβάστε επίσης: «Dr. θάνατος»: Αυτός είναι ο «μαϊμού» γιατρός - Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του

Προφυλακιστέος ο 47χρονος

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Χωρίς να πει λέξη στους δημοσιογράφους, οδηγήθηκε αμέσως ενώπιον του Ανακριτή.

Ο 47χρονος ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος.Ομολόγησε επίσης ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό, και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη.

Όπως υποστήριξε, εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα όπως υποστήριξε, τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε.

«Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας», φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές και να ισχυρίστηκε πως τα σκευάσματα με τα βότανα τα χρησιμοποιούσε, γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό.

Βέβαια, ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων, δεν πήρε όμως όπως είπε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ο 47χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.

Ο κατηγορούμενος θα υποβάλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του, δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Ο 47χρονος «ψευτογιατρός» τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τον «Dr. Θάνατο»