Φωτιά Κεχριές: Καίει ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, κοντά σε στρατόπεδο όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, έχουν ήδη καεί δύο σπίτια, ενώ απειλούνται πολλά ακόμη.
2'

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς τα Αθίκια Κορινθίας.

Με διάσπαρτες εστίες και όχι ένα ενιαίο μέτωπο φωτιάς βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στις Κεχριές Κορινθίας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς.

Εκτός των τριών οικισμών Ζίμενς, Άγιο Κωνσταντίνο και Γαλατάκι, οι αρχές αποφάσισαν επίσης την προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια και του χωριού Αλαμάνο.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες, μηχανήματα έργου ΟΤΑ και εθελοντές.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: «Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει κλείσει ο δρόμος προς την Επίδαυρο.

Στο σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρίσκεται ήδη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές δασοπυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινος συναγερμός» ΤΩΡΑ: Οι Τούρκοι έχουν «απλωθεί» στο Αιγαίο - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό