Κορονοϊός: Κλείνουν τα μπαρ και τα πάρτι συνεχίζονται στις παραλίες (vids+pics)

Συνεχίζονται οι... μεταμεσονύκτιοι συνωστισμοί στα νησιά, παρά τα νέα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού και τα εκατοντάδες κρούσματα της COVID-19 που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.
pixabay
3'

Στις υγειονομικές αρχές της χώρας έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» για την εξάπλωση της πανδημίας. Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δεύτερο γάμο στην περιοχή του Έβρου. Σημειώνεται ότι μία γυναίκα 88 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, όπου και κατέληξε την Τετάρτη (12/08) είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 216. Στο επίκεντρο της επιδημίας, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, βρίσκεται η Αττική, όπου σε μόλις 11 ημέρες έχουν εντοπιστεί 384 κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα, κυρίως σε περιοχές με έξαρση κρουσμάτων, αρκετοί όμως συμπολίτες μας αλλά και επιχειρηματίες δείχνουν απρόθυμοι να τα τηρήσουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συνέβησαν στη Ζάκυνθο, όπου μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο μπαρ και κλαμπ τα μεσάνυχτα, η διασκέδαση μεταφέρθηκε στις παραλίες. Βίντεο, τα οποία δημοσίευσαν τοπικά ΜΜΕ, δείχνουν πλήθος κόσμου να διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε παραλία του Λαγανά, χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δείτε τα βίντεο:

Παρόμοιες εικόνες όμως σημειώθηκαν και στην Κρήτη. Σε Ρέθυμνο και Χανιά, μόλις έκλεισαν τα μαγαζιά, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στις παραλιακές οδούς, συνεχίζοντας την έξοδό του.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Την ίδια στιγμή, ενοχλημένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν τα κέντρα διασκέδασης τα μεσάνυχτα εμφανίζονται οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, με το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου να απειλεί με προσφυγή τη δικαιοσύνη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση: «Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδίδεται από τις 00.00 - 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59;».

Κικίλιας: Στα 36 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο

Μήνυμα πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως η επικινδυνότητα του ιού είναι η ευκολία μετάδοσής του.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος και νομίζεις πως είσαι άτρωτος».

«Ο Μέσος Όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Χάθηκε ο έλεγχος - «Κόκκινος» συναγερμός για τη διασπορά σε όλη την Ελλάδα