Ανοικτά αύριο τα σχολεία σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη

Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία στο Μαρκόπουλου και στο Πόρτο Ράφτη, τα οποία σήμερα παρέμειναν κλειστά, λόγω των ισχυρών τοπικών ανέμων και του παγετού.
1'

Η σημερινή απόφαση πάρθηκε ύστερα από πρόταση των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, κάποιες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων, αλλά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή ανεβαίνει.

Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, σημείωσε ότι, μετά από δυο άγονους διαγωνισμούς, τελικά ο δήμος φαίνεται να καταλήγει σε διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών με το ΚΤΕΛ.

Ωστόσο, σε αναμονή βρίσκεται ο δήμος Ωρωπίων, καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, αναμένει αργά το απόγευμα την απόφαση των διευθυντών των σχολείων.

Σε αναμονή των προτάσεων των διευθυντών βρίσκεται και ο δήμος Αχαρνών. Στο δήμο εντάσσονται σχολεία, με μεγάλη διαφορά στις καιρικές συνθήκες εξαιτίας της τοποθεσίας τους, ενδέχεται άλλα σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και άλλα όχι.

Πιθανόν να λειτουργήσουν κανονικά αύριο τα σχολεία στο δήμο Κρωπίας, ωστόσο ακόμα παραμένει σε αναμονή η πρόταση των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.