Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Έτοιμο να αναχωρήσει από Πειραιά - Αρνητικά τα τεστ για κορονοϊό
Στο λιμάνι του Πειραιά έχει δέσει από τα ξημερώματα της Τρίτης (29/9), στις 04:58, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»
Κανονικά αναμένεται να ακολουθήσει το πρόγραμμά του το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» μετά τη λήξη του συναγερμού και τα αρνητικά τεστ κορονοϊού στα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν βγει αρχικά θετικά.
Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.
Παράλληλα αύριο το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει για την Κέρκυρα.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε ξεκινήσει κρουαζιέρες και στην Ελλάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε «δέσει» άλλες δύο φορές στον Πειραιά.
Μιλώντας για το ζήτημα που ανέκυψε με τα αρχικώς 12 ψευδώς θετικά τεστ σε κρουαζιερόπλοιο στην Κρήτη, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι και ο τελευταίος μοριακός έλεγχος που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (29/09), ήταν αρνητικός, τόσο για τα μέλη του πληρώματος, όσο και για τα δείγματα που ελήφθησαν από τις επιφάνειες του πλοίου.
Πώς έγιναν τα λάθη στα τεστ
Τις «Γκρίζες ζώνες» στον εργαστηριακό έλεγχο για τον κορονοϊό, φανέρωσε το περιστατικό με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6».
Το συγκεκριμένο λάθος ήταν αρκετό για να θέσει σε συναγερμό την χώρα μας το τελευταίο 48ωρο.
Η ανακοίνωση των 12 θετικών αποτελεσμάτων επί συνόλου 150 δειγμάτων που ελήφθησαν και ελέγχθηκαν, κινητοποίησε την εταιρεία Tui cruises και τις ελληνικές αρχές. Ο έλεγχος επαναλήφθηκε, βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου, εν πλω, καθώς το πλοίο διαθέτει μηχάνημα μοριακού ελέγχου. Ο μοριακός έλεγχος των 12 μελών του πληρώματος διήρκεσε περίπου ένα 24ωρο, καθώς το μηχάνημα του μοριακού αναλυτή μπορούσε να δίδει αποτελεσμα ανά μια ώρα.
Η αναταραχή που προκλήθηκε, από την μία έδωσε ένα θετικό τέλος στην συγκεκριμένη περιπέτεια, από την άλλη, μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα μείζον πρόβλημα, αυτό της αμφισβητούμενης αξιοπιστίας των εργαστηριακών ελέγχων. Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως το πεδίο των εργαστηρίων εμφανίζει μεγάλη ανομοιογένεια και πως τα κριτήρια αξιολόγησης της αξιοπιστίας, ασφάλειας και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων δεν αφορούν όλα τα εργαστήρια. Ο νόμος προβλέπει πως τα εργαστήρια πρέπει να λαμβάνουν μέσα απο συγκεκριμένη διαδικασία και από φορείς ανεξάρτητους διαπίστευση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Ο κορονοϊός «λυγίζει» την Αττική – Πάνω από τα μισά κρούσματα στην πρωτεύουσα