Σε lockdown η Θεσσαλονίκη: Στοιχειωμένη πόλη με κλειστά μαγαζιά και έρημους δρόμους (pics)

Lockdown: Σε τίποτα δεν θυμίζει η εικόνα της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, την εικόνα της συμπρωτεύουσας λίγα 24ωρα νωρίτερα. Από τις 6 το πρωί η πόλη, μαζί με τις Σέρρες, έχουν μπει σε lockdown, με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται μόνο με την αποστολή του SMS και το λιανεμπόριο να είναι κλειστό.
2'

Μνήμες Μαρτίου ξύπνησαν σήμερα το πρωί στη βροχερή Θεσσαλονίκη, αφού η πόλη βρίσκεται σε... καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Δείτε βίντεο από τη Θεσσαλονίκη:

Ρολά κατεβασμένα, καρέκλες με «κόκκινες» κορδέλες, λίγοι πολίτες να περπατούν στους κεντρικούς δρόμους, ενώ μειωμένα είναι και τα οχήματα.

Αυτή είναι η εικόνα της συμπρωτεύουσας...

Δείτε τις εικόνες:

Από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ), ενώ το λιανεμπόριο αναστέλλει την δραστηριότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους.

Είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Σερρών. Αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό, ενώ επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα μέτρα

Έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ για τις μετακινήσεις

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία η οποία πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoνοϊού.

Οι έλεγχοι, από σήμερα στις 6 το πρωί που ισχύουν τα νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, είναι συστηματικοί τόσο στις εισόδους και εξόδους του νομού, όσο και στο κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αίρεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Τζιχαντιστής του ISIS σκόρπισε τον όλεθρο – Σοκάρουν τα βίντεο