Lockdown: Τι ισχύει με την τηλεργασία - Αυστηρό πλαίσιο και έλεγχοι για τις επιχειρήσεις

Lockdown - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα νέα αυστηρότερα μέτρα, που θα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου και για το διάστημα 21:00 με 05:00 ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Pixabay
2'

Ο υφυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξειδίκευσε τα επικαιροποιημένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Εκτός όσων ισχύουν ήδη, στο πλαίσιο του Lockdown, στο οποίο έχει μπει η χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, τίθενται επιπλέον περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών, που αφορούν στην -ούτως ή άλλως κατ'εξαίρεση και- απολύτως αναγκαία μετακίνησή τους.

«Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και με βάση τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, προχωρούμε σε εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση», είπε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση, που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους, που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Ακόμη, ο υφυπουργός σημείως, ότι «ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο».

«Οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίσουμε και αυτό, το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές , νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr: Περισσότερα από 100.000 ενεργά κρούσματα αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα