Κορoνοϊός: «Καταρρέει» το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη - Στέλνουν τους ασθενείς σε άλλες πόλεις

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία γενικότερα και ειδικότερα στις ΜΕΘ του «Παπανικολάου».
3'

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, η διασπορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αλλά όχι εκθετικά αυξανόμενη και οι ΜΕΘ δεν επαρκούν.

Τα όρια του συστήματος είναι πολύ περιορισμένα και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί όρθιο.

«Το ζήτημα των ΜΕΘ είναι ζήτημα πολιτισμού μιας χώρας, να κατανοήσει ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχει αυτές τις μονάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως ο αριθμός των εισαγωγών δεν είναι τόσο μεγάλος όσο τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο η δεξαμενή σε όλα τα νοσοκομεία είναι επικίνδυνη, καθώς οι ασθενείς βρίσκονται σε βαριά κατάσταση στα τμήματα και οι ΜΕΘ δεν έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Γονατίζει το σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Νέα αρνητικά ρεκόρ καταγράφουν οι αριθμοί διασωληνωμένων συμπολιτών μας, σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κάτι που μαρτυρά το βάρος που σηκώνει τις τελευταίες μέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα να κρατήσουν όρθιο. Σημειώνεται, το σήμερα ανακοινώθηκαν 443 διασωληνωμένοι, 63 νεκροί και 2,422 νέα κρούσματα.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει η πόλη με τα πιο βεβαρυμμένα επιδημιολογικά φορτία, με 595 νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ξεπερνούν σε πληρότητα το 95%. Είναι χαρακτηριστικές οι χθεσινές ανακοινώσεις γιατρών «Παπανικολάου» ότι το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα να δεχτεί κι άλλους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται 205 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ καλυμμένες είναι και οι 13 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ αναπτύσσονται νέες στα χειρουργεία.

Ίδια η κατάσταση και στην Λάρισα με τους εργαζόμενους στην Υγεία να δίνουν μάχη για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά με κορονοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ ξεπερνά το 95%. Πλέον το νοσοκομείο δεν δέχεται άλλα περιστατικά. «Τα non covid περιστατικά μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές», αναφέρει ο Ντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

48χρονος αγγειοχειρουργός στη ΜΕΘ

Ο 48χρονος αγγειοχειρουργός του «Νοσοκομείου Παπαγεωργίου» χτυπήθηκε από τον κορονοϊό πριν από λίγες ημέρες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη και οι συνάδελφοί του στο νοσοκομείο όπου κάνει την ειδικότητα του, τον διασωλήνωσαν.

Ο ίδιος, παλεύει να βγει νικητής όπως και πολλοί συνάδελφοι του που έχουν νοσήσει.

1.500 υγειονομικοί νοσούν

Η σκληρή παργματικότητα, αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς 1.500 υγειονομικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν χτυπηθεί αυτή τη στιγμή από τον κορονοϊό.

Μόνο στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν 700 θετικοί ενώ στην Αττική 200. Άλλοι 500 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα γιατί έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Ο κορονοϊός «επιτίθεται» αδιακρίτως, γι' αυτό και ανάμεσα σε αυτούς που νοσούν δεν είναι μόνο γιατροί και νοσηλευτές αλλά τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και διοικητικό προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα θωρακίζεται με νέες φρεγάτες - Οι αμερικανικές MMSC που προηγούνται