Κορονοϊός-Σύψας: Ό,τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το δούμε τον Γενάρη και θα είναι άσχημο

Άρση lockdown: Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας αν ανοίξουν τα καταστήματα εξήγησε ο Νίκος Σϋψας.
2'

«Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα στην επιτροπή. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος μιας τραγωδίας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας για τη συζήτηση που γίνεται για άρση του lockdown.

«Πρέπει να σκεφτούμε αν θα αντέξουμε υπερμετάδοση με το άνοιγμα των μαγαζιών» σημείωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Ερωτηθείς γιατί τα μέτρα δεν απέδωσαν τόσο γρήγορα ο κ. Σύψας το απέδωσε στην «μεγάλη διασπορά» και γι’ αυτό τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός καθώς: «αν υπάρξει ανάκαμψη της πανδημίας πού θα πάνε οι ασθενείς; Δεν υπάρχουν κρεβάτια, υπάρχει κίνδυνος να μην λαμβάνουν υπηρεσίες οι ασθενείς».

Ο ίδιος ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση στις γιορτές καθώς: «ό, τι συμβεί τα Χριστούγεννα θα το αντιμετωπίσουμε τον Γενάρη. Και θα είναι άσχημο. Στη Θεσσαλονίκη η έκρηξη έγινε μέσα σε πέντε ημέρες. Είναι επικίνδυνο το φαινόμενο και είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Θα μας ταλαιπωρεί μέχρι την Άνοιξη», ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό είπε ότι «ρεαλιστικός στόχος είναι να εμβολιαστούν μέχρι τον Ιούνιο υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. Δεν είναι εύκολος στόχος να εμβολιαστεί το 70%».

Όπως τόνισε «αν ο ΕΜΑ (σ.σ. η ευρωπαϊκή αρχή για τα εμβόλια) δώσει έγκριση να ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές. Εγώ θέλω πρώτα να δω τα στοιχεία και μετά να πω για την ασφάλεια».

Προειδοποίησε, τέλος, ότι «χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει από χώρα σε χώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο: Σε ετοιμότητα για άμεσο απόπλου το Π.Ν. - Γιατί είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα