Κορονοϊός: Πώς θα εμβολιαστώ; Το ραντεβού με SMS και όσα πρέπει να ξέρετε

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης και πότε αναμένεται να γίνουν οι εμβολιασμοί
AP Images
2'

Όλοι οι ‘Έλληνες πολίτες περιμένουν να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού στη χώρα και να τελειώσει -επιτέλους- ο εφιάλτης της πανδημίας.

Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με το πώς θα ειδοποιούμαστε για να κάνουμε το εμβόλιο. Η αύλη συνταγογράφηση είναι η πρώτη λύση που σκέφτεται η κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε αυτήν 850.000 συμπολίτες μας ενώ ανά μέρα υπολογίζεται ότι εγγράφονται περί τους 5.000.

Μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα έρχεται μήνυμα στο κινητό το μας με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ο πολίτης θα απαντά με ένα «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» αν τον βολεύει η ημερομηνία εμβολιασμού.

Δεύτερη επιλογή όσον αφορά την ενημέρωση θα είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr ενώ τρίτη επιλογή θα είναι τα μη ψηφιακά κανάλια.

Πρόκειται για call centers η οποιοδήποτε άλλο μέσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενημερωθεί κανείς.

Μάλιστα, η σκέψη είναι οι πολίτες να δέχονται κλήση αντί να καλούν οι ίδιοι, καθώς κάποιοι μπορούν να μην έχουν δυνατότητα να πάρουν τηλέφωνο. Σε αυτή την κλήση, θα ενημερώνονται με ηχογραφημένο μήνυμα.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση εργάζεται για την δημιουργία ηλεκτρονικών πλατφορμών οι οποίες θα αφορούν τα εμβόλια, τους εμβολιαστές, την διαχείριση αποθηκών αλλά και μια τέταρτη η οποία θα καταλήγει στην αύλη συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν οι Υγειονομικοί κι οι ευπαθείς ομάδες, τον Φεβρουάριο οι πολίτες άνω των 50 ετών, τον Μάρτιο οι ηλικίες κοντά στα 40 έτη.

Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο: Σε ετοιμότητα για άμεσο απόπλου το Π.Ν. - Γιατί είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα