Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει μείωση εισαγωγών - Πραγματικός κίνδυνος ένα τρίτο κύμα κορονοϊού

«Θα πρέπει να κρατήσουμε τα μέτρα, δηλαδή να φοράμε τις μάσκες να τηρούμε τις αποστάσεις, να μην μπαίνει πολύς κόσμος μαζί», ανέφερε η καθηγήτρια αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων 
3'

Όλο και πιο κοντά στο άνοιγμα των καταστημάτων, ενόψει Χριστουγέννων και με την πανδημία του κορονοϊού να είναι πιο απειλητική από ποτέ, οδεύουμε προς την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα ορισμένων κλάδων και καταστημάτων όπως κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και μικρά συνοικιακά καταστήματα του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι εάν οι πολίτες δεν είναι προσεκτικοί κατά το άνοιγμα αυτού του μικρού μέρους της αγοράς, αυτό θα επιφέρει επιδείνωση της πανδημίας. «Αν πάμε με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα, θα είναι καλό και θα επιφέρει μια εκτόνωση στον κόσμο, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τα μέτρα, δηλαδή να φοράμε τις μάσκες να τηρούμε τις αποστάσεις, να μην μπαίνει πολύς κόσμος μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά εφιστώντας την προσοχή για μάσκες και αποστάσεις.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στην ψυχολογική δοκιμασία που περνούν οι πολίτες κατά το υφιστάμενο lockdown λέγοντας ότι πρέπει να ξεκινήσει ο κόσμος να νιώθει ότι μπορεί και πάλι να επανέλθει στην κανονικότητα τονίζοντας, «νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε, όχι σε ένα φυσιολογικό ρυθμό ζωής αλλά να ανοιχτούμε λίγο με ασφάλειας τηρώντας τα πρωτόκολλα, να μην είμαστε μέσα στο σπίτι».

Ερωτώμενη για το αν υπάρχουν κάποια καταστήματα ή κλάδοι που λόγω της πανδημίας εγκυμονούν κάποιο μεγαλύτερο κίνδυνο για την διασπορά του κορονοϊού η κ Γκάγκα ήταν ξεκάθαρη λέγοντας ότι επικίνδυνη μπορεί να είναι η συμπεριφορά του καθενός, «δεν παίζουν ρόλο οι κλάδοι και τα καταστήματα, το να βγάλουμε την μάσκα είναι επικίνδυνο. Άρα άμα βγάλουμε τη μάσκα, είτε πάμε δέκα άτομα σε ένα εστιατόριο είτε μαζευτούμε δέκα άτομα σε ένα σπίτι, αυτό θα ήταν επικίνδυνο».

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, η απειλή ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα κατά την διάρκεια των εορτών «είναι ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος», συμπληρώνοντας πως αν υπάρξει χαλάρωση και «ανακατευτούμε» με πολύ κόσμο μη τηρώντας τα μέτρα τότε μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτόν.

Μιλώντας για το αν έχει υπάρξει κάμψη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, τόσο σε κρούσματα ότι και στην ανάγκη νοσηλείας του κόσμου σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση στις εισαγωγές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουμε πολλές εισαγωγές. Έχουμε γύρω στους 250 ασθενείς συνολικά που νοσηλεύουμε και από αυτούς οι 70, ίσως περισσότεροι είναι σε μονάδες, οπότε είναι ένα σημαντικό νούμερο και αντίστοιχα υπάρχουν πολλοί νοσηλευόμενοι σε όλη την χώρα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα».

«Βλέπουμε αύξηση στις εισαγωγές. Το καλοκαίρι είχαμε μια κλινική ανοικτή και τώρα συνεχώς έχουμε περισσότερους ανθρώπους ακόμα δεν βλέπουμε κάμψη, έχουμε εισαγωγές. Ελπίζω να πάμε καλά και να είμαστε όλοι προσεκτικοί, όχι φοβισμένοι και κλεισμένοι αλλά προσεκτικοί, να βγούμε με ασφάλεια», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό