Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων υπό συνθήκες lockdown

Πού αποδίδεται η εν λόγω αύξηση των κρουσμάτων
2'

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με τη μεγάλη εστία κορονοϊού στη δυτική Αττική. «Το γεγονός ότι έχουμε μια αύξηση στη δυτική Αττική με συνθήκες lockdown είναι ανησυχητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής σχολίασε το γεγονός ότι τα πιο χαλαρά μέτρα -σε σχέση με το lockdown του Μαρτίου- σε συνδυασμό ότι πολλές φορές μπορεί να υπάρξει ελλιπής τήρηση και άσκοπες μετακινήσεις μπορεί να προκαλέσει περεταίρω εξάπλωση της πανδημίας.

«Αυτή τη στιγμή οι μετακινήσεις είναι περισσότερες απ' ότι ήταν την άνοιξη και υπάρχει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού απ' ότι τον Μάρτιο», τόνισε ο κ Εξαδάκτυλος και συνέχισε: «Εάν για κάποιο λόγο οι μετακινήσεις γίνονται σε κάποια περιοχή, ακόμα μεγαλύτερες, από ελλιπή τήρηση ή από παράκαμψη των μερών αυτό θα φέρει την αύξηση των κρουσμάτων».

Η κατάσταση στην Δυτική Αττική έχει προβληματίσει και το κυβερνητικό επιτελείο. Το απόγευμα της Παρασκευής (11/12), πραγματοποιήθηκε άλλωστε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον ΕΟΔΥ.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19. Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

Την ίδια ώρα μήνυμα προς τους πολίτες της περιοχής έστειλε και Νίκος Χαρδαλιάς. «Μία βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας μπορεί να επιτρέψει το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Αν επιβαρυνθεί η εικόνα, κάποια θα ληφθούν πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από τα επιδημιολογικά δεδομένα», κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί