Παπαθανάσης: Δεν θα πωλούν παιχνίδια τα σούπερ μάρκετ - Όχι στο διευρυμένο ωράριο

Το σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Παπαθανάσης: Δεν θα πωλούν παιχνίδια τα σούπερ μάρκετ - Όχι στο διευρυμένο ωράριο
2'

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει καμία διεύρυνση του ωραρίου, για τα καταστήματα κατά το διάστημα των εορτών, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, συμπληρώνοντας παράλληλα, ότι δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων μανικιούρ-πεντικιούρ. Σημειώνεται πάντως, ότι τα κομμωτήρια είναι τα μοναδικά που λειτουργούν υπό διευρυμένο ωράριο

Αναφορικά με την λειτουργία των καταστημάτων που στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε στον ANT1 ότι η παραλαβή της παραγγελίας από τους καταναλωτές θα γίνεται μόνο σε υπαίθριο χώρο που θα πρέπει να έχει προνοήσει η επιχείρηση, ενώ για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι δεν θα πωλούν παιχνίδια.

Το σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δημόσια υγεία για να ανοίξουμε τα φυσικά καταστήματα».

«Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να κρατά κλειστή την οικονομία, αλλά δεν θέλουμε και κανείς να μπαίνει στις ΜΕΘ ή να πεθαίνει» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης και εξήγησε ότι η απόφαση για το click away στόχο έχει την αποσυμφόρηση της κατάστασης λόγω των αυξημένων παραγγελιών για τις γιορτές.

«Δεν άνοιξαν τα φυσικά καταστήματα, είναι κλειστά με κρατική εντολή. Τι άλλαξε; Αντί να τα παραλαμβάνουμε στο σπίτι, μπορούμε να τα παίρνουμε από τα καταστήματα. Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η κινητικότητα και άρα η διασπορά του ιού», εξήγησε.

Ειδικότερα για το click away τόνισε ότι δεν θα υπάρχει κατώτατο όριο συναλλαγής στις αγορές με αυτόν τον τρόπο, όσοι δεν έχουν κάρτα μπορούν να κάνουν αγορές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και τα βιβλιοπωλεία θα μπορούν να πουλούν και άλλα προϊόντα εκτός από βιβλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή