Πέτσας στο Newsbomb.gr: Δεν αλλάζει το όριο των 9 ατόμων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε εθνικό επίπεδο, σχετικά με την προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού.
2'

Δεν θα αλλάξει το όριο των 9 ατόμων για τη συγκέντρωση σε σπίτια την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δήλωσε στο Newsbomb.gr o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει τις ημέρες των εορτών να τηρηθούν τα μέτρα.

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα σε εθνικό επίπεδο αλλά σε τοπικό επίπεδο για τις περιοχές που εμφανίζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Όπως είπε, σήμερα οι ειδικοί θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση και τις επόμενες ώρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επεσήμανε πως σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

«Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα» σημείωσε. Και συνέχισε: «Η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση. Αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται lockdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις