Εμβόλιο κορονοϊού: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αττική

Η ελπίδα επέστρεψε με την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.
2'

Με απόλυτη ακρίβεια και βάση τον προγραμματισμό ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς 250 υγειονομικοί έλαβαν το εμβόλιο σε Ευαγγελισμό, στο Θριάσιο, στο Αττικό, στο Ασκληπιείο και στο «Σωτηρία».

Στις 4 Ιανουαρίου που θα φτάσουν στην χώρα μας οι επόμενες παρτίδες των εμβολίων της Pfizer, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Οpen, η 21η Ιανουαρίου είναι η ημερομηνία κλειδί στην οποία θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Οι συντονιστές των 9 εμβολιαστικών κέντρων που ξεκίνησαν πιλοτικά τους εμβολιασμούς, παρέλαβαν τα tablet με ενιαίο λογισμικό και άμεση σύνδεση με το υπουργείο Υγείας. «Θα υπάρξει για πρώτη φορά μια απίστευτη καταγραφή του εμβολιασμού» δήλωσε ο επικεφαλής της κλινικής Covid του AXEΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

Πώς θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Αφού εμβολιαστούν σε πρώτη φάση υγειονομικοί, ηλικιωμένοι, προσωπικό σε οίκους ευγηρίας και δομές, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση με τους 70 ετών και άνω ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων.

Ο εμβολιασμός αφορά περίπου 1.600.000 ηλικιωμένους. Θα προηγηθούν οι άνω των 85 ετών και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Αυτή η φάση θα διαρκέσει κάποιους μήνες, ανάλογα με το ρυθμό που θα έρχονται τα εμβόλια, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των 18 ετών και άνω. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Ιούνιος είναι ο μήνας έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, στοιχείο που δείχνει ότι η ανοσία θα αργήσει.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Open ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, «τα εμβόλια θα έχουν επίπτωση στην πανδημία μετά από δυο τρεις μήνες». Για αυτό και μέχρι τότε, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: «Ασφαλές το εμβόλιο - Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν έχει σοβαρά στοιχεία»