Κώστας Φρουζής: «Το φάρμακο έχει στοχοποιηθεί»

«Καμπανάκι» κινδύνου για τα νέα μέτρα που «τιμωρούν» τον κλάδο των φαρμακοποιών κρούει ο νέος γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Φρούζης, κάνοντας μάλιστα λόγο για μέτρα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Κώστας Φρουζής: «Το φάρμακο έχει στοχοποιηθεί»
1'

«Το φάρμακο έχει στοχοποιηθεί σε υπερβολικό βαθμό, καθώς σε αυτό έχει επικεντρωθεί η πολιτική για τη μείωση των δαπανών», σημειώνει ο κ. Φρουζής.

Ο νέος ΓΓ του ΣΦΕΕ εκτιμά ότι με την κατάθεση του πρόσφατου νομοσχεδίου κατακεραυνώνεται η πολυεθνική και ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ενώ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στον πολίτη και στην πρόσβαση στην θεραπεία.

«Στην πραγματικότητα η φαρμακευτική δαπάνη είναι ένα μικρό μέρος των συνολικών δαπανών υγείας. Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων για το 2011 αποτελεί το 16% των συνολικών δαπανών υγείας, δηλαδή ανήλθε στα 3,6 δισ. ευρώ, ενώ στα συνολικά κόστη των νοσοκομείων μόνο το 13% αντιπροσωπεύει το φάρμακο.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΣΦΕΕ «η φαρμακοβιομηχανία σηκώνει ένα τρομερά δυσανάλογο βάρος και δεν μπορεί να αλλάξει άλλο. Αυτή είναι η τελευταία χρονιά τονίζει ο κ. Φρουζής.

«Για τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται σαν να γίνεται προσπάθεια να τιμωρηθεί ο κλάδος. Έγιναν λάθη κατά το παρελθόν, αλλά δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την αύξηση των δαπανών υγείας. Πρέπει να βρούμε το σωστό μείγμα πολιτικής», ξεκαθαρίζει ο κ. Φρουζής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή