«Βόμβα» Εξαδάκτυλου στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε και άλλα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού με τα μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με την υψηλότερη μεταδοτικότητα – Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Βόμβα» Εξαδάκτυλου στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε και άλλα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα
2'

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην βρεθεί άλλο κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού και αυτό συμβαίνει διότι αρκετός κόσμος την περίοδο των εορτών ταξίδεψε προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο»

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού που πρώτη φορά εντοπίστηκε στο Λονδίνο εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν το επιβεβαιώνουν οι λοιμωξιολόγοι. «Η απόφαση για το lockdown αυτήν τη φορά δεν αποτέλεσε εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αλλά ήταν μια πολιτική απόφαση. Η κυβέρνηση μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις», εξηγεί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στο Newsbomb.gr.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, μας έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Φορτωμένη» η Αττική με 125 κρούσματα

Την Κυριακή (03.01) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 390 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Για ακόμα μια φορά, τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Αττική. Το τελευταίο 24ωρο στο λεκανοπέδιο καταγράφθηκαν 125 νέα κρούσματα, ενώ αρκετά αυξημένα ήταν τα δεδομένα και για τη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα από τα 36 κρούσματα του Σαββάτου διπλασίασε τον αριθμό και για το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 78 νέες μολύνσεις.

Παράλληλα, αρκετές από τις περιοχές που εμφανίστηκαν «καθαρές» πριν από 24 ώρες, κατέγραψαν ξανά νέα κρούσματα. Διψήφιος αριθμός εντοπίστηκε στην Αχαΐα, τη Βοιωτία, τον Έβρο, τη Λάρισα και τη Ροδόπη, με τις τέσσερις τελευταίες Περιφερειακές Ενότητες να έχουν εδώ και καιρό αρκετά υψηλό φορτίο και να προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αθήνα για το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή