Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Βέβαιη η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την αύξηση των κρουσμάτων, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Βέβαιη η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων
2'

Αρκετά ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες, που παρατηρήθηκαν τα Θεοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ενώ παράλληλα ανέφερε πως την Παρασκευή αναμένουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

«Πάρα πολύ ανησυχητικές» χαρακτήρισε τις εικόνες αυτές ο κ. Βασιλακόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «εάν έχουν επαναληφθεί οι εικόνες που παρατηρήθηκαν έξω από την Μητρόπολη Πειραιά θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

Πρόσθεσε δε ότι δεν τον ανησυχεί και ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες την ημέρα των Θεοφανείων, καθώς πρόκειται για αργία και οι αριθμοί των τεστ ήταν μειωμένοι, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, ήταν υψηλά.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «Δεν με ανησυχούν μόνο οι εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες, με ανησυχεί και ο αριθμός των κρουσμάτων. Χθες ήταν ημέρα αργίας, τα τεστ είναι μειωμένα παρόλα αυτά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμεινε αρκετά υψηλός. Αρχίζουμε και βλέπουμε τα αποτελέσματα των εορτών, των πάρτι και των οικογενειακών τραπεζιών που μεσολάβησαν τις γιορτές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μπαίνουμε σε ένα μήνα, οπού αυξάνεται σημαντικά η μεταδοτικότητα του ιού», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, δεν υπάρχει δραστηριότητα εν μέσω πανδημίας που να μπορεί να ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια. Πρέπει όλοι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, να μειώσουμε τις επαφές ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την διασπορά» πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή