Χανιά: Αγωνία για τον 13χρονο που βρίσκεται στη ΜΕΘ - Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου το αγόρι να επιστρέψει στο σπίτι του και στην οικογένεια του

Χανιά: Αγωνία για τον 13χρονο που βρίσκεται στη ΜΕΘ - Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του
3'

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 13χρονος που το απόγευμα του Σαββάτου έπεσε από ύψους περίπου έξι μέτρων, δίπλα στην Πύλη της Άμμου στα Χανιά.

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή, καθώς παρουσιάζει υψηλή ενδοκράνια πίεση που δεν έλέγχεται. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη «η υψηλή ενδοκράνια πίεση που παρουσιάζει το παιδί είναι απότοκος των κακώσεων που έχει υποστεί».

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου. Ο 13χρονος βρισκόταν παρέα με τους φίλους του στην περιοχή του λιμανιού, ανάμεσα στο Νωρίο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και την Πύλη Σαμπιονάρα. Ο ίδιος φέρεται να επιχείρησε να ανέβει στο ψηλό σημείο του μισογκρεμισμένου τοιχείου, αγνοώντας τις προτροπές των φίλων του που του τόνιζαν ότι αυτό ήταν επικίνδυνο.

Το παιδί ανέβηκε και φέρεται να βάδιζε στο χωμάτινο στενό μέρος του τοιχείου, όταν κάτω από συνθήκες αδιευκρίνιστες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω σε σακούλες με μπάζα που βρισκόταν ακριβώς από κάτω.

Σοκαρισμένοι οι φίλοι του έσπευσαν κοντά του με τον ίδιο να έχει αρχικά χάσει τις αισθήσεις του. Κάτοικος της περιοχής είπε στο neakriti.gr πως εκείνη την ώρα, έτυχε να περνά από το σημείο μια νοσηλεύτρια η οποία του προσέφερε τη βοήθεια της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Όταν παραλήφθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων, είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του. Οι φίλοι του 13χρονου δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η απογευματινή τους βόλτα και το παιχνίδι, πήρε απρόμενα δυσάρεστη τροπή.

Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Χανίων, το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις καθώς και σε αξονική τομογραφία. Όπως διαπιστώθηκε, από την πτώση είχε υποστεί κατάγματα στα πλευρά ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα στο πίσω μέρος το σώματος του.

Οι γιατροί προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του και λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ώστε να τύχει εξειδικευμένης αντιμετώπισης και φροντίδας. Τελικά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου το αγόρι να επιστρέψει στο σπίτι του και στην οικογένεια του

Κάτοικοι της περιοχής στην οποία συνέβη το ατύχημα, επισημαίνουν ότι πολύ συχνά ομάδες παιδιών και εφήβων λειτουργούν ριψοκίνδυνα. Όπως λένε, δεν είναι λίγες οι φορές που ανεβαίνουν στη στέγη του Νεωρίου του Μόρο, δίπλα από τον Ιστιοπλοϊκό, ενώ άλλες φορές ανεβαίνουν είτε σε χαλάσματα δίπλα στην Πύλη της Άμμου, είτε στον προμαχώνα Σάντα Λουτσία, που βρίσκεται δίπλα από την Ανατολική Τάφρο.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Τον έσφαξε σε ζωντανή μετάδοση - Άφαντος ο δολοφόνος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:27ΑΠΟΨΕΙΣ

Cirque de la France