Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Κρίσιμο το επόμενο τριήμερο - Πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 40-50

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία της πανδημίας αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τον εμβολιασμό στη χώρας μας.

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Κρίσιμο το επόμενο τριήμερο - Πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 40-50
2'

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το επόμενο τριήμερο αφού όπως μας έκανε γνωστό την περίοδο αυτή πρόκειται να φανεί η αύξηση ή μη του ιικού φορτίου μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Τα λύματα στην Αττική έδειξαν άνοδο του ιικού φορτίου και αυτό θα αποτυπωθεί και στα τεστ που γίνονται», τονίζει ο κ. Βασιλακόπουλος.

Και προσθέτει: «εγώ θα πρότεινα το άνοιγμα της οικονομίας μόνο όταν καταγράφεται συνεχόμενη σταθερή μείωση του ιικού φορτίου. Επίσης, όταν το ποσοστό των ασθενών που βγαίνουν από τις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερο από αυτό των συνανθρώπων μας που εισάγονται. Ως εκ τούτου αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί μετά τις 15 – 20 Ιανουαρίου».

Σε σχέση με τον εμβολιασμό καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ ότι αυτός ουσιαστικά εξαρτάται από τις συμφωνίες που έχει κάνει η ΕΕ με τις εταιρείες.

Σε ερώτησή του Newsbomb.gr σχετικά με τον χρόνο που αναμένεται να εμβολιαστεί ο νεότερος πληθυσμός ηλικίας 40 – 50 ετών ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι δεν συμβεί νωρίτερα από το καλοκαίρι.

Η εικόνα την Δευτέρα (11/1) στην Ελλάδα

444 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (11.01) από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145.179, εκ των οποίων το 52.2% είναι άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.630 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43.957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 350 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Εξ αυτών, 242 (69,1%) είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 962 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν 39 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.302 θανάτους συνολικά στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 3.130 (59,0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή