Στις παραμέτρους που μέχρι σήμερα υπολόγιζαν οι ειδικοί ήρθε να προστεθεί τις τελευταίες ημέρες και η αγωνία για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει διαγνωστεί σε 26 περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό στην Ελλάδα με δύο από τα κρούσματα να είναι «ορφανά».
Τα σημεία προβληματισμού που «δείχνουν» παράταση του lockdown είναι:
- Η κατάσταση στην Αττική με τον Νίκο Σύψα να προειδοποιεί το πρωί της Παρασκευής για «ατύχημα»
- Η μικρή αύξηση της επίπτωσης του κορονοϊού στους μεσήλικες καθώς όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Πέμπτη οι ηλικίες σε έξαρση είναι από τα 45 έως τα 54 και τα 65 έως 74 έτη
- Το ιικό φορτίο ορισμένων περιοχών και ειδικά της Δυτικής Αττικής, της Θάσου και της Βοιωτίας που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε μέσο όρο επτά ημερών.
«Ειδικά για τις μέσες και μεγαλύτερες ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο η παράκληση και προτροπή για να τηρούμε τα μέτρα είναι μεγαλύτερη» τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τα ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια ανέρχονται σε 5.881, από τα οποία τα 2.304 είναι στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.
Την ίδια ώρα τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Αττικής, της Θάσου και της Βοιωτίας.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει στο σενάριο ότι αν ο κόσμος δεν πειθαρχήσει και τα κρούσματα ανέβουν στα 800, τότε θα σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμός ενώ στα 1.000 κρούσματα θα χτυπήσει «κόκκινος» συναγερμός και θα αρχίσουν να κλείνουν δραστηριότητες.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Γυμνάσια - Λύκεια: Η ημερομηνία - «κλειδί» και οι φόβοι των λοιμωξιολόγων