Κορονοϊός - Γκίκας: Η Αττική είναι οριακά πριν το «κόκκινο»

Την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τον αριθμό των κρουσμάτων σχολίασε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Αχιλλέας Γκίκας.
1'

Ο κ. Γκίκας μιλώντας στο Mega σημείωσε πως τα 716 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, σε συνδυασμό με τους 18 θανάτους, έδωσαν μια ανακούφιση στους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας.

«Πραγματικά είχαμε προβληματιστεί για το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο αυτό, ιδίως στην Αττική» σημείωσε ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας ότι θα μπορέσουν τα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν πιο άνετα το τι μέλλει γενέσθαι στην Αττική.

«Είχαμε πάρει την απόφαση για τα γυμνάσια και τα λύκεια από την περασμένη εβδομάδα, εκτός από τις “κόκκινες” περιοχές» ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης, συμπληρώνοντας πως «η Αττική είναι οριακά προς το “κόκκινο”».

«Επειδή η Αττική είναι το μισό της χώρας, τότε είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα» εκτίμησε ο κ. Γκίκας.

Τέλος, για το ενδεχόμενο να επιβληθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης, απάντησε πως αυτό εφαρμόζεται ήδη στις «κόκκινες» περιοχές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο καθηγητής:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Αυτή είναι η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα καταστήματα