Lockdown: Στο «κόκκινο» ξανά η Θεσσαλονίκη για να μην επιστρέψει ο «εφιάλτης του Νοεμβρίου»

Βήματα πίσω κάνει και η Θεσσαλονίκη, η οποία «κοκκινίζει» ξανά από σήμερα, Παρασκευή, όπως όλα δείχνουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα χτυπούν «καμπανάκι» σε λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση.
2'

Ο αριθμός των κρουσμάτων, η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται, όπως και τα λύματα οδήγησαν τους ειδικούς να επαναφέρουν την συμπρωτεύουσα στο «κόκκινο».

Συγκεκριμένα την εισήγηση για να ξανακοκκινίσει έκαναν οι λοιμωξιολόγοι το απόγευμα της Πέμπτης και, εκτός απροόπτου, σήμερα θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρξε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη και οι επιστήμονες θέλουν να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Χθες από τα 1.070 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 87 νέα, όπως και ένα κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης.

Πριν από τέσσερις μήνες, άλλωστε, είδαμε ότι ο έλεγχος της διασποράς χάθηκε και το σύστημα Υγείας πιέστηκε αφόρητα.

Αυτό που επιδιώκουν οι ειδικοί είναι να περάσει το τρίτο κύμα πολύ πιο ελαφριά.

Τα «καμπανάκια» των ειδικών για τη Θεσσαλονίκη

O Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β' ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε πως ότι η λήψη μέτρων στη συμπρωτεύουσα είναι επιτακτική ανάγκη.

Με το παράδειγμα του σφοδρότατου δεύτερου κύματος στη Θεσσαλονίκη να δείχνει τον δρόμο, ο κ. Καπραβέλος κατέστησε σαφές ότι η λήψη νέων μέτρων είναι αδήριτη ανάγκη για την Αττική μετά την σοκαριστική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

«Ήταν αναμενομένο με τέτοια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα… μας στοιχειώνει ο Νοέμβριος. Η αύξηση είναι δυνατό καμπανάκι για μας για να αποφύγουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος. Με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων, με βάση ότι η ανοσία είναι χαμηλή και βάσει της αντοχής του ΕΣΥ, το ”βλέπουμε και κάνουμε” είναι ολέθριο. Το ”προβλέπουμε και αποτρέπουμε” πρέπει να υπάρχει», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Να γίνει αυστηροποίηση των μέτρων, όχι μόνο των ελέγχων. Είναι κρίσιμη η φάση που διανύουμε, πάμε να προλάβουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος που θα καταστρέψει την οικονομία και την υγεία. Δεν έχουμε σπάσει την αλυσίδα διασποράς. Ανοίξαμε με τη χαλαρότητα, κι αυτό είναι το τίμημα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.