Σχολεία: Πού θα μείνουν ανοιχτά και πού θα γίνει τηλεκπαίδευση - Τι ισχύει για όλες τις βαθμίδες
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, από το Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι στα Λύκεια σε όλη τη χώρα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση.
Να σημειωθεί ότι στις κόκκινες περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων,Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου,Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.
Στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
Η κυρία Παπαευαγγέλου, αναλυτικά τόνισε πως ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια σε κόκκινες περιοχές, καθώς ανακοινώθηκε ότι δεν θα τροποποιηθεί η λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Εισηγηθήκαμε να μην τροποποιηθεί η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν», είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα με στόχο την αναχαίτιση του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής.
H Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι ο «χάρτης της Ελλάδας ξανακοκκίνησε» και τόνισε ότι αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί σήμερα, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά σε πολύ δύσκολη θέση. Έκανε λόγο για «αριθμό ρεκόρ» στα τεστ κορονοϊού, καθώς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο διενεργήθηκαν 46.000 τεστ. Όπως συμπλήρωσε, εκθετική αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζεται στους Δήμους Πατρέων και Χαλκιδέων, την οποία η κυρία Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα ανησυχητική».
Έκανε λόγο για «οικογενειακή διασπορά του ιού» από τους γονείς στα παιδιά, καθώς η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 43 έτη.
«Μας ανησυχεί η Αττική. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έφτασε τα 4.400 περίπου, μία αύξηση κατά περίπου 60%», υπογράμμισε η κυρία Παπαευαγγέλου, ενώ σημείωσε ότι ανησυχητική είναι η αύξηση των μολύνσεων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε χρονικό διάστημα σύντομο «από τη στιγμή που η πόλη πήρε μια πρώτη ανάσα έναντι του κορονοϊού». «Δεν έχει νόημα να βάζουμε ολοένα και περισσότερα μέτρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουμε τα ήδη υπάρχοντα», πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική