Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Δραματική η κατάσταση με τις ΜΕΘ - «Ασφυξία» στα νοσοκομεία

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Το νέα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε χθες Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και την πίεση στο σύστημα υγείας σχολίασε, μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 
2'

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε στο Newsbomb.gr, ότι «είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος. Τα μέτρα πάρθηκαν την σωστή στιγμή. Η αύξηση των κρουσμάτων με βάσει την δυναμική του Συστήματος Υγείας θα επιφέρει πίεση στα νοσοκομεία η οποία θα κορυφωθεί αρχές Μάρτιου. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναμένουμε μία αύξηση των κρουσμάτων μέσα στη βδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη».

Αναφορικά με το πώς είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία σήμερα και για το αν το Σύστημα Υγείας θα αντέξει το τρίτο κύμα τόνισε ότι «τα νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται ήδη στο κόκκινο, παρατηρήθηκε αύξηση στις εισαγωγές τις δύο τελευταίες ημέρες η οποία μας ανησυχεί. Ιδιαίτερα στην Αθήνα υπάρχει κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ 72%, το οποίο σημαίνει πως εάν φτάσουμε στο 80% τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν. Απομένουν 63 κλίνες, από την Κυριακή παρατηρείται πως την ημέρα καλύπτονται τουλάχιστον οι 10. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα καθώς η κάλυψη των κλινών είναι στο 39%».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «Το σωστό μέτρο την σωστή στιγμή αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό είναι αρκετά, εάν εφαρμοστούν σοβαρά και υπεύθυνα από όλους τους πολίτες θα αποδώσουν άμεσα».

Κλείνοντας, ο καθηγητής του ΑΠΘ, αναφέρθηκε στα κρούσματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε αρκετά σχολεία της χώρας, «ήταν αναμενόμενη η διασπορά του ιού στα σχολεία. Επηρεάζεται από την αύξηση στην κοινότητα και με το άνοιγμα των σχολείων πολλαπλασιάζεται. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι γονείς κολλάνε στην μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. Πιστεύω πως στις περιοχές οπού παραμένουν ανοιχτά θα πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.