Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Τα μέτρα που έχουν παρθεί τώρα θα αποδώσουν

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε αρχικά για το πώς πέρασε τον κορονοϊό και στη συνέχεια δήλωσε πως τα μέτρα έχουν παρθεί έγκαιρα και θα αποδώσουν - Επίσης, απάντησε στο εάν θα υπάρχει τουρισμός το καλοκαίρι.
2'

Την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα έχουν παρθεί έγκαιρα και θα αποδώσουν εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην Ελλάδα ανιχνεύτηκε σε ελάχιστους. Ο ιός τρέχει κι εμείς προσπαθούμε να τον αναχαιτίσουμε για αυτό πήραμε μέτρα» τόνισε ενώ σημείωσε ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει τουρισμός, αφού τον Μάρτιο αναμένονται πολλές δόσεις του εμβολίου και θα έχουμε έναν ικανό εμβολιασμό του πληθυσμού μέχρι το Πάσχα.

Η κατάσταση στη χώρα

Οι αριθμοί που ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή (12.10) ο ΕΟΔΥ είναι απογοητευτικοί, με 1.496 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων οι μισές στο Νομό Αττικής.

Μεγάλη ανησυχία ωστόσο προκαλεί και η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων, με 293 συμπολίτες μας να δίνουν μάχες στις Εντατικές.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 1.410 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 762 με την αναλογία των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού στους περισσότερους τομείς να προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 128, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 95, ακολουθεί η Εύβοια με 56. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου καταγράφηκαν 194 κρούσματα, ενώ και στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στον οποίο εμφανίζονται 124 νέες μολύνσεις.

Ακόμη, 293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Εξ αυτών, οι 213 (72.7%) είναι άνδρες. To 86.3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, σημειώνεται ότι 1.204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράπερ Lamaniff: Ανατροπή! Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα - Τι εξετάζει η Αστυνομία για την εξαφάνισή του