Κραυγή αγωνίας Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Να σπάσουν οι κρίκοι της διασποράς - Μακάρι να προλάβουμε

Lockdown: Την έντονη αγωνία που επικρατεί λόγω των «κρίκων» της διασποράς στην κοινωνία, εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος

Κραυγή αγωνίας Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Να σπάσουν οι κρίκοι της διασποράς - Μακάρι να προλάβουμε
IN TIME
2'

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στην εκθετική αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και εισαγωγών, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Υπάρχει φόβος περί εκθετικής αύξησης. Ελπίζουμε να προλάβουμε!», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του lockdown στην χώρα μας, επεσήμανε ότι «Δεν μπορούμε με αυτή την πολιτική να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς. Χρειάζεται ένα αυστηρότατο lockdown, καθώς μετά την πανωλεθρία με το δεύτερο κύμα, είναι δύσκολο να μηδενιστεί η διασπορά. Υπάχει ανάγκη από αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εάν αυτά υπάρξουν, συνδυαστικά με το εμβόλιο, τότε τέλη Απριλίου θα μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο κ. Καπραβέλος, είπε επιπλέον πως πρέπει πάση θυσία να σπάσουμε τους κρίκους της διασποράς στην χώρα μας.

«Πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ούτως ώστε να μειωθεί η τεράστια διασπορά που παρατηρείται εντός αυτών, αλλαγές στα σχολεία, λόγω των οποίων δημιουργείται μεγάλη ενδοοικογενειακή μόλυνση, η οποία είναι από τις πιο σοβαρές εστίες διασποράς του κορονοϊού, όπως είναι λογικό και φυσικά πρέπει να υπάρξουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και στις πολυκατοικίες, όπου παρατηρείται μεγάλη διασπορά», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

«Αν δεν σπάσουν όλες αυτές οι αλυσίδες, θα υπάρξει εκθετική αύξηση. Πρέπει να σπάσουν οι κρίκοι για να μην γίνει έκρηξη. Αυτή τη στιγμή, το σημαντικότερο είναι να απαγορευτεί η ενδοοικογενειακή μάζωξη, η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Με τα λόγια αυτά ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη περιέγραψε στο Newsbomb.gr τους φόβους του σχετικά με τα αυξημένα λύματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα.

«Έχουμε ένα κρίσιμο δίμηνο μπροστά μας. Πρέπει να γίνει ένα αυστηρότατο lockdown τύπου Μαρτίου σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι τέλη Φλεβάρη. Μέχρι να γίνει αυτό, θα έχουμε αύξηση νεκρών, κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχουν παρθεί δραστικά μέτρα, δεν θα υπάρξει βελτίωση και ύφεση της νόσου».

«Αυτό που προέχει είναι να μη συμβεί έκρηξη και η κατάρρευση που έγινε στη Θεσσαλονίκη», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή