Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αλυσίδες και απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμους του Έβρου και της Ροδόπης

Κακοκαιρία «Μήδεια» - Όλες οι ειδήσεις:Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την επέλασή της «Μήδεια» σε Έβρο και Ροδόπη, με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις, τον παγετό αλλά και τους ισχυρούς ανέμους.
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αλυσίδες και απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμους του Έβρου και της Ροδόπης
In Τime
2'

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο τα των νομών Έβρου και Ροδόπης διαμορφώνεται ως εξής:

Νομός Έβρου

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Γέφυρας Κήπων, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Αισύμης-Δερείου-ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Στο νησί της Σαμοθράκης όπου συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, ισχύει προσωρινή απαγόρευση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Χώρας, στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Θέρμων και στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Λακώμματος.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο Σαμοθράκης, στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου-Μεγάλου Δερείου, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου-Δαδιάς, στην Επαρχιακή Οδό Προβατώνα-Λευκίμης και στην Επαρχιακή Οδό Αισύμης Λεπτοκαρυάς.

Νομός Ροδόπης

Στο νομό Ροδόπης απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην εθνική Οδό Κομοτηνής- Πόρτο Λάγους-Ξάνθης και στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Ιάσμου-Αμαξάδων.

Απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα που κινούνται στο Επαρχιακό Δίκτυο: Καλλυντηρίο-Οργάνη, Βέλκιο-Αετόλοφος-Αετοκορυφή, Κρωβύλη-Μαρώνεια, Κρωβύλη-Διώνη-Στρύμη-Σαλμώνη-Βέννα, Άρατος-Φιλλύρα, Φιλλύρα-Δοκός-Λαμπρό, Καλλυντήριο Δρανιά, Φιλλύρα-Σκάλωμα-Δαρμένη, Μικρό Πιστό-Μύστακα-Αρριανά-Ήπιο-Αγιοχώρι-Στροφή-Νέδα. Επίσης, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας-Δερείου από το 1ο χλμ, στο οδικό δίκτυο Βέλκιο-κόμβος Μέστης από το 1ο χλμ και στο ορεινό δίκτυο του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, από την έντονη χιονόπτωση διακόπτεται η κυκλοφορία από Δρανιά προς Κάρδαμο-Κύμη, από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη, από τη Νέα Σάντα προς Κέχρο και από Δαρμένη προς Ραγάδα-Εσοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συνολικά 94 νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή