Κρήτη: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση των κτηνοτρόφων - Είναι καλά στην υγεία τους

Μετά από αρκετές ώρες αγωνίας έδωσαν σημεία ζωής οι τρεις άνδρες που είχαν μεταβεί σε ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου.
2'

Συναγερμός είχε σημάνει στην ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας του Μυλοποτάμου με δυνάμεις της ΕΜΑΚ να επιχειρούν για τον εντοπισμό τριών κτηνοτρόφων που δεν είχαν δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το neakriti, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου τόνισε πως οι άνδρες απάντησαν στο τηλέφωνο και είναι καλά στην υγεία τους.

Επειδή πρόκειται για δύσβατο σημείο τα μηχανήματα ανοίγουν το δρόμο για να κατέβουν οι τρεις κτηνοτρόφοι από το σημείο.

Ορειβατική ομάδα οκτώ ανδρών της ΕΜΑΚ, με ένα ερπιστριοφόρο και ένα drone, επιχειρούσε από νωρίς στη χιονισμένη περιοχή.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Κόκκινος ανέφερε στο neakriti.gr: «Ο ένας από τους τρεις είναι ο αντιδήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Κουλούκωνα ο οποίος μετέβη στην περιοχή Αραβάνες μαζί με τον αδερφό και τον κουνιάδο του. Το ανησυχητικό είναι ότι από το βράδυ της Τρίτης δεν απαντάει κανείς στα τηλέφωνα».

Την Τρίτη νεκρός εντοπίστηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου ένας 56χρονος κτηνοτρόφος που είχε μεταβεί σε ποιμνιοστάσιο.

Έντονες χιονοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου - Μετακινήσεις μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τις εργασίες εκχιονισμού από μηχανήματα του να συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ η κυκλοφορία στις απαραίτητες και μόνο περιπτώσεις μπορεί να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδες ή με οχήματα 4x4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εισόδους του Οροπεδίου Λασιθίου και στο ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, σε τμήμα οικιών στο Τζερμιάδο. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης, αυτά είναι περιορισμένα, καθώς στην περιοχή διανυκτέρευσε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρεί, για να αποκαθιστά άμεσα τα όποια προβλήματα καταγράφονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς για διακοπές ρεύματος: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες