Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Το καλοκαίρι δεν θα φοράμε μάσκες -Τι είπε για μετακινήσεις το Πάσχα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, μίλησε στο Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο παράτασης του καθολικού Lockdown στην Αττική, αλλά και για το πώς θα είναι το Πάσχα φέτος
AP PHOTOS
2'

Με θετική ματιά, φαίνεται πως βλέπει τα δεδομένα που θα προκύψουν από την επόμενη βδομάδα, o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχετικά με την κατάσταση στην Αττική.

«Οι ημέρες που έχουν περάσει από την έναρξη του τελευταίου Lockdown στην Αττική δεν είναι αρκετές για να μπορούμε να αξιολογήσουμε επαρκώς τα δεδομένα, καθώς παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί με το σκληρό lockdown, δεν έχουν φανεί μέχρι στιγμής τα πολυπόθητα αποτελέσματα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο πιστεύω ότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δούμε μια καλύτερη εικόνα στην οποία θα συμβάλλει και το τριήμερο της κακοκαιρίας», ανέφερε.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως, «Τον Νοέμβριο είχαμε γύρω στους 100 θανάτους, ενώ πλέον οι θάνατοι είναι στους 28, αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη όλοι οι 80άρηδες είναι εμβολιασμένοι είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, o κ. Βασιλακόπουλος είπε πως «Την επόμενη βδομάδα θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο για αυτό το θέμα, ωστόσο η αγορά όπως όλα δείχνουν θα μπορέσει να ανοίξει και πάλι με κανόνες, όπως για παράδειγμα το click in shop. Το άνοιγμα της αγοράς εξαρτάται από εμάς τους ίδιους αλλά και από το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το Lockdown. Η λέξη ''lockdown'' από μόνη της δεν λέει κάτι, είναι απλά ένας τίτλος.»

«Μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στις αρχές του φθινοπώρου θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, επομένως πιστεύω ότι θα κάνουμε καλό Πάσχα γιατί θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους ευπαθείς», είπε ο καθηγητής και εκτίμησε ότι, «θα έχουμε ανοιχτές εκκλησίες, θα σουβλίσουμε το αρνί μας και όλα θα είναι καλύτερα».

Αναφορικά με το άνοιγμα στις μετακινήσεις εκείνη την περίοδο, ήταν αρκετά αισιόδοξος εκτιμώντας ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουν ανοίξει και οι μετακινήσεις.

Όσον αφορά στο πολυαναμενόμενο καλοκαίρι του 2021, υπογράμμισε πως «θα έχουμε ένα σχεδόν κανονικό καλοκαίρι, όπου είναι πιθανό να μην χρειαζόμαστε καν μάσκες, ειδικά στα νησιά που θα είναι όλοι εμβολιασμένοι. Θα είμαστε απλώς πολύ πιο προσεκτικοί.», είπε σχετικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.