Πονοκέφαλος από μεταλλάξεις και διασωληνωμένους - Τι μελετάται για την Αττική

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Πονοκέφαλο τόσο στο επιστημονικό όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο προκαλούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Πονοκέφαλος από μεταλλάξεις και διασωληνωμένους - Τι μελετάται για την Αττική
2'

Η αύξηση τόσο στα κρούσματα όσο και σε άλλους κρίσιμους δείκτες σκανάρονται λεπτομερώς από τους ειδικούς και από τη Δευτέρα θα τεθούν επί τάπητος προκειμένου μέχρι την επόμενη Παρακευή να έχουγ καταλήξει στις εισηγήσεις που θα υποβάλλουν στην κυβέρνηση.

Βασική εστία ανησυχίας παραμένει η Αττική, όπου το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και οι διασωληνωμένοι εμφανίζουν αυξητική τάση. Χθες από τα συνολικά 1460 κρούσματα κορονοϊού, περισσότερα από τα μισά -δηλαδή 741- εντοπίστηκαν στην Αττική.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο Κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 230 κρούσματα, ενώ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών 140.

Με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα αυξάνονται οι πιθανότητες για παράταση μιας ή δυο εβδομάδες του lockdown στην Αττική, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ειδικοί και κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να προχωρήσει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή στην επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Πάντως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου με τη διαδικασία του click away, ώστε να αναπνεύσει λίγο η αγορά που έχει πληγεί σημαντικά από το τρίτο lockdown.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δήλωσε στο Newsbomb.gr πως χάθηκε η καλύτερη περίοδος για το λιανεμπόριο και πως ο φετινός τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων θα είναι μειωμένος κατά 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στη χώρα μας. Οπως επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στη χώρα μας, ενώ η νοτιοαφρικανική είναι αυτή που οδήγησε τους ειδικούς σε απόφαση για εφαρμογή αυστηρών μέτρων στον Εύοσμο.

Όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα. «Το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει», εξήγησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή