Κορονοϊός: Σύντομα στις ελληνικές Αρχές το πρωτόκολλο παρασκευής του ισραηλινού ελπιδοφόρου φαρμάκου

Ο dr.Nadir Arber υπογράμμισε πως κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, οι ασθενείς έλαβαν μία δόση του φαρμάκου ημερησίως επί πέντε ημέρες, χωρίς να προκληθεί καμία παρενέργεια
2'

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο Nadir Arber, καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από μια ελπιδοφόρα αγωγή για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

Ο Ισραηλινός καθηγητής δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών, ετοιμάζεται να στείλει το πρωτόκολλο παρασκευής του φαρμάκου στις ελληνικές αρχές προκειμένου να αρχίσει σύντομα η δεύτερη φάση με την συμμετοχή και της Ελλάδας.

Ο dr.Nadir Arber υπογράμμισε πως κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, οι ασθενείς έλαβαν μία δόση του φαρμάκου ημερησίως επί πέντε ημέρες, χωρίς να προκληθεί καμία παρενέργεια. Παράλληλα, παρατήρησε πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Στην κλινική δοκιμή εντάχθηκαν 35 ασθενείς, από τους οποίους οι 33 είχαν θεαματική βελτίωση. «Ήμουν χαρούμενος βλέποντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς μετά από μία ή δύο θεραπείες, μου είπαν: “μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να αναπνέουμε, είναι πολύ δυσάρεστο το συναίσθημα του να πνίγεσαι και τώρα αισθανόμαστε ότι αναπνεύσαμε”. Μετά από 2 έως 3 ημέρες, η ασθένεια είχε σταθεροποιηθεί και οι περισσότεροι πήραν εξιτήριο μετά από 3 έως 5 ημέρες».

Ο dr.Arber διευκρίνισε ότι η πρώτη φάση των δοκιμών έγινε κυρίως για να εξεταστεί η ασφάλεια και όχι η αποτελεσματικότητά του φαρμάκου. Όπως είπε, αυτή θα την γνωρίζουμε μόνο όταν θα ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες φάσεις των κλινικών δοκιμών.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της Φάσης ΙΙ των κλινικών δοκιμών σε Ελλάδα και Ισραήλ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αυτές θα ξεκινήσουν πολύ γρήγορα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση στην Αττική - Ποιες περιοχές έγιναν «κόκκινες»