Σεισμός Ελασσόνα: Πρόβλεψη Τσελέντη - «Θα χορεύουν για μήνες»

Σεισμός Ελασσόνα: Στο χορό των Ρίχτερ για τρίτη ημέρα «χορεύουν» οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι για δεύτερο βράδυ κοιμήθηκαν έξω από τα σπίτια τους, με τους σεισμολόγους να προειδοποιούν για δύσκολη εβδομάδα.

Σεισμός Ελασσόνα: Πρόβλεψη Τσελέντη - «Θα χορεύουν για μήνες»
1'

Για μεγάλο μετασεισμό πάνω στο ίδιο ρήγμα έκανε λόγο ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τα 5,9 Ρίχτερ που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης την Ελασσόνα, προειδοποιώντας ότι, «η ενεργοποίηση του ρήγματος μπορεί να φέρει κι άλλους μετασεισμούς» και μάλιστα μεγάλους.

Όπως προειδοποίησε, «μεγάλοι μετασεισμοί θα μπορούν να προκαλέσουν καταρρεύσεις σε ήδη ραγισμένα σπίτια».

«Θα χορεύουν για αρκετούς μήνες», είπε αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται να ακολουθήσει στην περιοχή.

Τέλος, o κ. Τσελέντης, προειδοποίησε ότι, «έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του Κορινθιακού μέχρι κα το Αίγιο και αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα».

«Το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι ο πανικός κι όχι ο σεισμός», κατέληξε.

Για δύσκολη εβδομάδα με μετασεισμούς μετά τους σεισμούς στην Ελασσόνα προειδοποίησε ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος.

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε, επίσης, για άλλη μια φορά την ανάγκη να μείνουν οι κάτοικοι μακριά από τα σπίτια τους μετά τον και τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή