Κορονοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη για τα περιστατικά COVID-19 στην Αττική

Την εθελούσια συμμετοχή δύο ιδιωτικών κλινικών στη μάχη με τον κορονοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Κορονοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη για τα περιστατικά COVID-19 στην Αττική
5'

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εθελουσίως το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στη μάχη με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Και οι δύο κλινικές θα βοηθήσουν με όλο τους το προσωπικό νοσηλεύοντας περιστατικά ασθενών με κορονοϊό από την προσεχή Πέμπτη, 11 Μαρτίου.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η κλινική ΛΗΤΟ υπό την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Για απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη του συστήματος υγείας στην Αττική έκανε λόγο σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

«Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» αναφέρει στην ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

  • Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
  • Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Νοσοκομεία σε εμπόλεμη κατάσταση

Τη Δευτέρα 08/03 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ανέρχονται στους 477.

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, αύξηση σημειώνουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για νοσηλεία ασθενών με Covid, κάποιοι από τους οποίους θα χρειαστεί να διασωληνωθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν, έστω και λίγες, διαθέσιμες κλίνες κενές».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, το μόνο νοσοκομείο σήμερα στην Αττική που δέχεται διακομιδές διασωληνωμένων, είναι το ΚΑΤ και ίσως δεχτεί ορισμένους και ο Ευαγγελισμός.

Τη Δευτέρα το πρωί, ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονταν διασωληνωμένοι σε κλινικές νοσοκομείων, ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής.

Στο Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύεται από την Παρασκευή διασωληνωμένη σε θάλαμο γυναίκα 62 ετών, περιμένοντας να βρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ σε νοσοκομείο, ώστε να μεταφερθεί. Το Αμαλία Φλέμινγκ, αν και εξυπηρετεί αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού και είναι γεμάτο με 125 ασθενείς, δεν διαθέτει ΜΕΘ.

Στο Γεννηματάς το μεσημέρι της Δευτέρας, δύο ασθενείς, διασωληνωμένοι σε θαλάμους, ανέμεναν ΜΕΘ.

Στο Θριάσιο, το ίδιο, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 17 ασθενείς.

Στο Ασκληπιείο για τους δύο διασωληνωμένους, που ανέμεναν σε θάλαμο από την Κυριακή, βρέθηκε κλίνη το πρωί της Δευτέρας.

«Θα πρέπει να μας πουν, γιατί οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται σε θαλάμους κορονοϊού, δεν μεταφέρονται σε ΜΕΘ κορονοϊού, αφού υπάρχουν διαθέσιμες κενές κλίνες, έστω λίγες», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, επισημαίνοντας, πως πολλά νοσοκομεία από τα εφημερεύοντα στην Αττική και σε όλη τη χώρα, δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές και ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα των τεστ, στα οποία υποβάλλονται οι ασθενείς, αργούν.

Εξ αιτίας αυτού, διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύνται ένα με δύο 24ωρα σε κοινούς θαλάμους έως ότου εκδοθεί το τεστ.

Η κατάσταση που επικρατούσε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Αττική μέχρι το βράδυ της Δευτέρας:

  • ΚΑΤ: 25 στα 48 από το απόγευμα. Δόθηκαν 20 ακόμη κλίνες με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ, μεταφέροντας τους ασθενείς
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στα 9
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στα 16
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 14 στα 14
  • ΣΩΤΗΡΙΑ: 82 στα 84
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 50 στα 58
  • ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6
  • ΝΙΜΙΤΣ: 6 στα 6
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 7 στα 7, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνωμένα περιστατικά στη ΜΑΦ
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 14 στα 14
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17
  • ΑΤΤΙΚΟ: 40 στα 43.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή