Κικίλιας: Η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται- Καθημερινά οι εισαγωγές γεμίζουν σχεδόν ένα νοσοκομείο

Τι είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας.
ΙΝΤΙΜΕ
2'

Στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και ειδικά στην ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής, αναφέρθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Μόνο χθες, είχαμε 185 εισαγωγές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Δεδομένου ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο στην Αττική έχει περίπου 200 κλίνες, καταλαβαίνει κανείς, ότι ουσιαστικά γεμίζει ένα νοσοκομείο. Έχουμε ήδη 3.787 συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται με Covid-19 σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε καταφέρει, με τιτάνιες προσπάθειες, να έχουμε φτάσει με τις νέες κλίνες από τις 556 στις 1.404 Covid κλίνες ΜΕΘ σήμερα και συνεχίζουμε. Και από 226 Covid ΜΕΘ πριν από έναν μήνα, στις 362. Και οι διαθέσιμες απλές κλίνες στην Αττική ήταν 1.600 και τώρα είναι 2.680 αύξηση δηλαδή 67%».

«Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Η πληρότητά τους φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται και η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και ώρες δεν βοηθά πουθενά», σημείωσε.

Όπως είπε, «από σήμερα μπήκε στη μάχη το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον αποκλειστικά περιστατικά covid. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, να στηριχτεί το ΕΣΥ».

«Όλοι μαζί στη μάχη για τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη, μία μάχη ιερή. Οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι οι 20 - 50 ετών, είναι η ομάδα που κινείται, εργάζεται και δουλεύει. Κάνω έκκληση μέχρι να καταφέρουμε, να κυριαρχεί ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού και αυτό προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς», πρόθεσε.

Μέχρι σήμερα έχουμε 1.182.082 εμβολιασμούς στον πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, προαναγγέλλοντας τον εμβολιασμό τις επόμενες 10 ημέρες των ευπαθών ομάδων και αμέσως μετά των ηλικιακών ομάδων 70-74 και 65-69 ετών.

«Επιταχύνονται οι ρυθμοί, αυξάνεται ο εμβολιασμός και πλησιάζουμε γρήγορα στη στιγμή, που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα είναι προστατευμένοι. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση και όλοι να συνυπολογίσουμε, πόσο κινδυνεύουμε», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν